Тренінг на тему "Як експортувати до Канади", організований Кіровоградською РТПП за підтримки Канадсько-українського проекту з підтримки торгівлі та інвестицій CUTIS проходив 6 лютого 2019 року в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті. Захід проходив в рамках серії тренінгів для малого та середнього бізнесу (МСБ) в регіонах.

DSC 8669

Головною метою заходу було надання бізнесу актуальної інформації про перспективи експорту до Канади та нові можливості, які відкрила зона вільної торгівлі між Канадою та Україною (CUFTA).

Тренінг було присвячено питанням специфіки канадського ринку та розробки експортної стратегії, особливостей пошуку партнерів, тарифного та нетарифного регулювання експортних поставок до Канада, логістики, використання інструментів e-commerce та іншим.

DSC 8683

Президент Кіровоградської торгово-промислової палати Ірина Саєнко у своїй вітальній промові зазначила: “Після цього тренінгу, ви не лише знатимете більше особливостей з цієї теми, а й зможете отримувати консультацію в КРТПП — у нас є спеціалісти, які допоможуть вам і дадуть актуальну та точну інформацію з приводу просування Вашого продукту на Канадському ринку”.

Спікерами заходу стали провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків КРТПП Надія Пшенична, менеджер з координації розвитку проектів міжнародних продуктів ПАТ «Укрпошта» Вікторія Михайлова, керівник НКП «Горизонт 2020» Котенко Тетяна та партнер Xtheta Management & Merchandising Ltd., офіційний партнер Shopify Євген Созанський, також менеджер проекту СUTIS Констянтин Рижков.

DSC 8712Зокрема, провідний спеціаліст відділу зовнішньоекономічних зв’язків КРТПП Надія Пшенична розповіла про те, як знайти бізнес-партнера за допомогою інтернет-платформ та через організації з розвитку бізнесу в Канаді, давала поради щодо вибору та перевірці надійності ділового партнера, порушувала теми усунення бар’єрів в торгівлі з Канадою та нетарифного регулювання при експорті до Канади. Керівник НКП «Горизонт 2020» Тетяна Котенко ознайомила присутніх із темою тарифного регулювання експорту: тарифною класифікацією товарів, основними правилами кодування товарів за митним тарифом Канади та таким іншими важливими темами.

Протягом семінару експерти та учасники зупинилися на особливостях роботи з партнерами Канади щодо експорту, огляді можливих каналів для пошуку експортних партнерів та конкретних рекомендаціях.

Крім того, учасники заходу дізналися від менеджера з координації розвитку проектів міжнародних продуктів ПАТ «Укрпошта» Вікторії Михайлової, що потрібно для організації B2C бізнес-моделі та якими є особливості експортування товарів поштою та їхнє митне оформлення в різних країнах.

DSC 8698

Знайомлюючи присутніх з особливостями "електронного еспорту" (E-Export), Вікторія Михайлова зазначила, що в Україні є вся необхідна базова інфраструктура для міжнародної електронної комерції, який є глобальним трендом у світі”.

“Основною проблемою виходу підприємств на зовнішній ринок є недостатність інформації щодо цього ринку і якраз з цим ми можемо допомогти”,- наголосив Костянтин Рижков.Менеджер проекту СUTIS Констянтин Рижков відповів на питання присутніх щодо підтримки в фінансуванні проектів, часткової компенсації витрат на проекти та інших переваг співробітництва з Канадсько-українським проектом з підтримки торгівлі та інвестицій.

Особливим гостем на тренінгу став партнер Xtheta Management & Merchandising Ltd., офіційний партнер Shopify Євген Созанський, який розповів про особливості роботи зі SHOPIFY START.

В результаті тренінгу учасники отримали чітке бачення подальшого розвитку своїх підприємств, корисну інформацію щодо можливостей підтримки бізнесу в експорті до Канади та важливі контакти, що допоможуть знайти партнерів у цій країні, а також ознайомились з новими тенденціями українсько-канадських відносин.

В 2019 році планується проведення баготьох заходів з експорту та просування товарів як на Канадський, так і на інші ринки.

 

DSC 8708    DSC 8701

" "