24 травня гімназія імені Олександра Пушкіна м. Кропивницького святкувала свій славний 120-річний ювілей. 

kДо привітань приєдналася Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, яка ніколи не залишається байдужою  до проблем школи, завжди долучається до створення належних умов для навчання та виховання школярів, допомагає  вирішувати нагальні проблеми. Від імені президента Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірини Саєнко прозвучали щирі вітання з освітянським ювілеєм, було вручено квіти та пам'ятну адресу. 

У 1899 році міський голова Єлисаветграда О.Пашутін підписав указ про будівництво Пушкінського народного училища з нагоди сторіччя від дня народження О.Пушкіна. Школа, збудована за проектом архітектора м.Єлисаветграда О.Лішнєвського, стала зразком будівничого мистецтва, кам’яною візитівкою міста.

 До дня народження гімназії господарі свята підготували концерт. Гостями освітянського ювілею стали педагоги-ветерани, випускники минулих років, представники міської влади та депутатського корпусу міської ради, меценати.

pЮні виконавці зачарували присутніх хореографічними етюдами, чудовим співом та майстерним виконанням поезій і попурі за казками О.Пушкіна.l

Під час концерту лунало багато слів вдячності за умлінну, плідну працю вчителям-ветеранам, педагогічному колективу гімназії.

120-річчя педагогічної досвіду зробило школу центром духовності, живою історією, що об’єднує кілька поколінь містян.

       Сподіваємось, що славні педагогічні традиції та надбання стануть надійною підвалиною нової української школи, допоможуть у вихованні нового покоління громадян України, які усвідомлюють свою належність до сучасної європейської цивілізації, які готові жити і працювати у реаліях ХХІ століття.

" "