Національними законодавчими актами визначено, що держава гарантує особі, у тому числі найманому працівнику, право на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері праці та зайнятості населення за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об'єднаннях громадян, статі, віку, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. До таких актів належить Конституція України, Кодекс законів про працю України, закони України “Про зайнятість населення”, “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”.

Питання протидії дискримінації у сфері праці та зайнятості є можливість умовно розділити на декілька напрямків:
- загальні питання протидії дискримінації;
- особливості формування рекламних оголошень про вакансії;
- забезпечення гендерної рівності;
- недопущення дискримінації щодо ВІЛ/СНІД інфікованих на робочих місцях.

Загальні питання запобігання та протидії дискримінації визначаються Законом України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”. Дія цього Закону поширюється на трудові відносини, у тому числі застосування роботодавцем принципу розумного пристосування. Форми дискримінації з боку роботодавців забороняються. Формами дискримінації є пряма та непряма дискримінація, підбурювання до дискримінації, утиск.

Дискримінацією є ситуація, за якої особа та/або група осіб за їх ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками, які були, є та можуть бути дійсними або припущеними, зазнає обмеження у визнанні, реалізації або користуванні правами і свободами в будь-якій формі, встановленій цим Законом, крім випадків, коли таке обмеження має правомірну, об’єктивно обґрунтовану мету, способи досягнення якої є належними та необхідними. Підбурюванням до дискримінації є вказівки, інструкції або заклики до дискримінації стосовно особи та/або групи осіб за їх певними ознаками. Утиском є небажана для особи та/або групи осіб поведінка, метою або наслідком якої є приниження їх людської гідності за певними ознаками або створення стосовно такої особи чи групи осіб напруженої, ворожої, образливої або зневажливої атмосфери.

" "