AA4 1042Зернобобові культури є перспективними для виробництва малими та середніми аграріями. Також ці культури є цікавими для тих, хто хоче диверсифікувати своє виробництво, покращити або утримати якість своїх ґрунтів

Про це наголосила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час круглого столу «Бобовий бум: відповідь України на зміни глобального попиту», який відбувся 17 жовтня в ІА «Інтерфакс-Україна».

«Одним із пріоритетів нашої стратегії «3+5» є розвиток виробництва «нішевих» культур. Однозначно зернобобові і бобові овочі я відношу до цих нішевих культур, які можуть нам дати поштовх для диверсифікації аграрного виробництва і аграрного експорту», - повідомила Трофімцева.

За її словами, Індія є одним із найбільших імпортерів зернобобових культур з України. «Однак, на мою думку, наша сьогоднішня статистика експорту зернобобових до Індії не відображає реального потенціалу, який ми могли б використати. Тому ми з індійськими колегами і вирішили ініціювати спільний проект з розвитку виробництва бобових культур саме під потреби індійського ринку. На цьому гігантському ринку нам потрібно конкурувати з такими гравцями, як Канада та Австралія, тому ми маємо шукати варіанти закріплення там», - розповіла заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Головне, вважає Ольга Трофімцева, необхідно шукати нові ринку збуту для цих культур, в тому числі розвивати внутрішній ринок, і одночасно вдосконалювати технології вирощування та переробки. Розвиток ринку бобових культур – це комплексний процес, який дасть поштовх і у інших підсекторах, таких як тваринництво (зернобобові є важливою складовою кормів).

В рамках круглого столу було, в тому числі, домовлено про можливості співпраці Міністерства аграрної політики та продовольства України та Canada Agribusiness Platform в даному напрямку, що дасть можливість залучати до проектів в даній галузі більш активно канадський бізнес.

Прес-служба / 19.10.2016

" "