AgroNews250105Українські аграрії мають величезний потенціал щодо експорту бобових на індійський ринок. Про це заявив Манодж Кумар Бхарті, надзвичайний і повноважний посол республіки Індія в Україні, під час конференції «Агробізнес – 2017: фінасові інструменти, інноваційні технології, оцінка та керування ризиками», яка проходить сьогодні у Києві.

«Індія та Україна тісно співпрацюють в аграрній сфері. Індія найбільший імпортер соняшникової олії з України. Але є ще багато напрямків, за якими плануємо розширювати наше співробітництво», - заявив Манодж Кумар Бхарти.

«Населення Індії складає 1,25 млрд чоловік і переважно споживає бобові та чечевицю. Щорічна потреба у бобових в країні близько 90 млн тонн, але з них Індія виробляє лише 9 млн тонн. Тому цю продукцію імпортуємо з Канади, але Україна знаходиться ближче до Індії. Я завжди наполегливо рекомендував фермерам в Україні орієнтуватися на виробництво бобових, щоб експортувати їх на індійський ринок», - сказав посол.

Він повідомив, що у 2016 році з України вперше був експортований великий об’єм бобових до Індії. «Якщо взяти експорт бобових, пшениці та соняшникової олії, то загальний об’єм експорту з України складатиме від 40 до 50 %. Наші країни мають великий потенціал у торгівлі, яка за статистикою за 2016 рік склала 2,1 млрд дол., 1,75 млрд дол. з яких експортувала Україна. Тому українські аграрії повинні звернути увагу на індійський ринок», - зауважив Манодж Кумар Бхарти.

Джерело: http://agronews.ua/node/74349

Прес-служба / 27.01.2017

" "