Invest Day 3Міжнародний форум «Центральноукраїнський інвестиційний день», який традиційно проходив в рамках виставки «AGROEXPO», зібрав на одному майданчику представників бізнесу, іноземних регіонів-партнерів та дипломатичних установ.

Захід організували Кіровоградська обласна державна адміністрація та Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата за підтримки Торгово-промислової палати України та Кіровоградської обласної ради.

Invest Day 1У церемонії урочистого відкриття форуму взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі та народний депутат України Сергій Тарута.

Захід проводять з метою презентації досвіду іноземних регіонів, інвесторів та компаній, міжнародних фінансових організацій, програм міжнародної технічної допомоги із розвитку інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, розширення взаємовигідної співпраці із іноземними і вітчизняними партнерами, а також презентації інвестиційного потенціалу Кіровоградщини та визначення пріоритетів співпраці в реальному секторі економіки, розвитку ІТ-технологій, розбудови інфраструктури в регіоні тощо.

Invest Day 2До участі у форумі запросили представників іноземного та вітчизняного бізнесу, делегації із закордонних регіонів-партнерів області, торгово-промислової палати України, а також представників проектів міжнародної технічної допомоги та міжнародних фінансових організацій, керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Форум та виставку «AGROEXPO-2017», в рамках якої він проходив, відвідали також віце-президент ТПП України Ростислав Коробка, радник президента ТППУ Дмитро Вишневський, голова комітету агропромислового комплексу ТППУ Олег Юхновський, а також віце-президент Одеської РТПП Ірина Мислицька.

Після урочистостей учасники форуму розпочали роботу в секції «Інвестиції: досвід та перспективи для партнерства». Учасники секційного засідання розглянули питання інвестиційної привабливості Кіровоградщини та, загалом, інвестиційне середовище в Україні за оцінкою Європейської Бізнес Асоціації, інвестування в розвиток бізнесу, а також розширення українсько-китайського співробітництва у галузі сільського господарства, перспектив співпраці між Україною і Латвією у галузі авіаційної освіти, можливості розвитку канадсько-українського співробітництва в умовах зони вільної торгівлі та інше.

Після обговорення тематичних доповідей, учасники форуму оглянули експозиції Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO-2017».

Прес-служба / 21.09.2017.

 

" "