2018-04-12-APK 1Семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід», організований Мінагрополітики та департаментом агропромислового розвитку ОДА, відбувся 12 квітня 2018 року в регіональній торгово-промисловій палаті. Захід провели в рамках реалізації проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», що фінансується ЄС.

2018-04-12-APK 2Учасниками семінару стали представники малого бізнесу, а також закладів громадського харчування. Присутніх ознайомили з новим харчовим законодавством та його вимогами до малого бізнесу та закладів громадського харчування, розповіли про НАССР, логічну послідовність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, а також про можливості застосування гнучкого підходу у відповідних сферах діяльності.

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» учасникам заходу презентував його керівник Тоні Віл.

Подібні семінари пройдуть в усіх областях України.  

Інформаційна довідка:
HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках) – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Як відомо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Крім того, 21 грудня 2017 року було ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», що вступає в дію з січня 2020 року, відповідно до якого вимоги щодо впровадження системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів.

Прес-служба / 12.04.2018.

" "