Презентація відбулася 3 серпня 2018 року під час засідання круглого столу «Модернізаційні проекти Кіровоградської області: проект автоматизації водоканалів» за участі керівництва області та Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні пана Марюса Януконіса.

 

2018-08-03-Litva 1

Участь у заході взяли представники Посольства Литовської Республіки в Україні, столичних бізнесових структур, керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також підприємств, установ, організацій області, зацікавлених в проекті – загалом понад 30 осіб.

2018-08-03-Litva 2Модерувала роботу круглого столу президент КРТПП Ірина Саєнко, яка у своєму вступному слові привітала замовників та виконавців проекту та коротко ознайомила присутніх з роботою Палати.

«В області з 2014 року, за рахунок кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, реалізується інвестиційний проект з реконструкції та модернізації систем водопостачання та водовідведення ОКПП «Дніпро-Кіровоград». Цей проект дуже важливий для області, оскільки підприємство забезпечує водою майже половину жителів і 70% всього виробничого потенціалу області», – зазначила Ірина Саєнко.

З вітальним словом до присутніх також звернулися перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, які у своїх виступах говорили, в тому числі, й про подальший розвиток співпраці України та Литовської Республіки.

Пан Посол, зокрема, зауважив, що зазначений проект є важливим для обох держав, оскільки Литва зацікавлена, щоб підприємства України модернізувалися, використовуючи для цього усі можливості, зокрема, міжнародну фінансову допомогу, а успішна реалізація проекту дуже важлива і для бізнесу в плані покращення інфраструктури, і для населення області, яке отримуватиме якісніші послуги.

2018-08-03-Litva 3Докладніше про важливість і переваги проекту з диспетчеризації та автоматизації водоканалів розповів генеральний директор ОКПП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик, а безпосередньо презентував проект «Проектування і впровадження система автоматизації та диспетчеризації» і розкрив тему смарт-технологій для водоканалів керівник напрямку проектно-інжинірингової компанії «Сity Interprojekt GmbH» Євген Кунь.

2018-08-03-Litva 4Загалом, проект передбачає розробку та впровадження чотирьох систем: автоматизованої системи дистанційного диспетчерського контролю технологічних процесів, геоінформаційної системи, автоматизованої системи обліку електроенергії, а також автоматизованої системи обліку водоспоживання. Впровадження цих систем забезпечить умови для безперебійної та безпечної експлуатації комплексу об'єктів водопідготовки, водопостачання та водовідведення, а також сприятиме ефективному та раціональному використанню технологічного обладнання. У випадку виникнення аварійних ситуацій системи допоможуть виявляти їх в найкоротший термін, поінформувати про це черговий персонал та мінімізувати час їх усунення.

Крім того, від генерального директора литовської інжинірингової компанії UAB «BIS» Каститіса Буткуса учасники заходу дізналися про литовський досвід, який може бути корисним для українських водоканалів.

Після запланованих виступів учасники круглого столу перейшли до обговорення проекту та суміжних з ним питань.

2018-08-03-Litva 52018-08-03-Litva 6

 

 

 

 

Завершився захід традиційним обміном пам’ятними подарунками.

Прес-служба / 6.08.2018.

" "