30 січня 2019 року в приміщенні Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувався чотиригодинний бізнес-семінар "Перспективні технології в тваринництві та рослинництві", організований за підтримки КРТПП, департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА та компанії ДАБЛ-ДЕККЕР (ТМ «GRASSLAND»).

DSC 8606

Участь у заході, брали керівники і спеціалісти департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств області та начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій- загалом близько сотні представників галузі, що підтвердило актуальність теми для нашого регіону.

Підвищення врожайності за рахунок покращення родючості ґрунту та вплив професійної технології годівлі на прибутковість тваринництва були двома основними темами на форумі.

DSC 8578

Доповідачами заходу стали директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк, директор ТОВ «БіоАктив» доктор Філіп Бертьє (Німеччина) та директор ТОВ «Простафід» Кейс ван дер Вел (Нідерланди) – добре знані фахівці в Україні у галузі тваринництва та рослинництва, які своєю працею сприяють розвитку та професійному вдосконаленню галузі.

DSC 8583

"Ринок землі для українців був і буде відкритим, тому щоб це було і надалі, ми з вами повинні працювати ефективніше",- відзначив під час свого вітального слова директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коренюк.

"Земля є унікальним ресурсом, який не можна збільшити або примножити. Є певні рамки, і так як довготривале екстенсивне використання не можливе- ми повинні не тільки використовувати весь потенціал нашого ґрунту, а ще й закласти щось на майбутнє" - зауважив директор ТОВ «БіоАктив» Філіп Бертьє

DSC 8575

Організатори форуму ставили собі за мету допомогти фермерам області підвищити ефективність роботи та прибутку, ознайомити з перспективними закордонними технологіями обробки посівів мінеральними добривами, використанням мінеральних добавок в корм свійських тварин та результатами їх впровадження.

Кейс ван дер Вел, у свою чергу, відзначив, що "Основна маса людей думає що заробляти- це менше витрачати, але досвід навчає, що найкращий шлях збільшити прибутковість  це приділяти увагу підвищенню ефективності виробництва".

На завершення спікери відповіли на питання учасників конференції та поділилися практичними технологічними порадами.

" "