В останню неділю травня в Україні відзначається професійне свято працівників хімічної промисловості. Провідними підприємствами хімічної промисловості області є ТОВ “Кіровоградпостач” та ТОВ “Прогрес–2010”.

Завдяки використанню передових технологій виробництва та високоякісної сировини, продукція підприємств задовольняє потреби найвибагливіших споживачів та за багатьма показниками знаходиться на рівні світових стандартів.

У 2018 р. підприємствами з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції освоєно 13,4 млн.грн капітальних інвестицій або 1,7% загального обсягу підприємств переробної промисловості області.

Індекс промислової продукції у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції за підсумками 2018 р. становив 87,4%, зокрема у виробництві іншої хімічної продукції – 47,2%, фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик – 76,9%. Водночас у виробництві мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування, парфумних і косметичних засобів спостерігалось збільшення випуску продукції на 26,5%, виробництві основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах – на 5,8%.

Обсяг реалізованої продукції галузі у 2018р. становив 508,5 млн.грн. або 2,4% переробної промисловості області.

" "