Набули чинності зміни в законодавстві щодо ідентифікації та реєстрації свиней

 

22 червня 2019 року набрав чинності  наказ міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 травня №243 "Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації свиней" зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31 травня 2019 року за № 565/33536.

svin2Для забезпечення належного обліку поголів’я та контролю за епізоотичною ситуацією у країні тепер реєстраційну картку господарства необхідно завіряти у спеціаліста державної установи (закладу) ветеринарної медицини, під контролем якої перебуває господарство. Це не потребуватиме оформлення чи отримання додаткових документів.

Із врахуванням сучасних підходів до обліку поголів’я свиней змінені:

  • бланк реєстраційної картки господарства;
  • бланк реєстраційного свідоцтва свиней;
  • відомість переміщення;
  • вигляд зразка бирки для ідентифікації та реєстрації свиней.

Тварин, яких проідентифіковано вушними бирками старого зразка, не потрібно буде переідентифіковувати. У разі втрати вушної бирки попереднього зразка, заміна буде здійснюватися вушною биркою нового зразка, але з тим самим ідентифікаційним номером, що був на попередній.

 В основі обліку поголів’я лежить принцип технологічно-вікових груп свиней, що обумовлюється вимогами сучасного програмного забезпечення, яким послуговуються виробники.

" "