2017-04-25-investВ Україні заснували Міжнародну раду палат і бізнес-асоціацій, яка об’єднує іноземний та національний бізнеси, з метою залучити більше інвесторів до України.

Урочиста церемонія підписання меморандуму про її створення відбулася 19 квітня в Торгово-промисловій палаті України, повідомляється на офіційному сайті ТППУ.

Американсько-Українська ділова рада, Китайська торгова асоціація, Міжнародна турецько-українська бізнес-асоціація, Німецько-Українська торгово-промислова палата, Торгово-промислова палата України та Франко-Українська торгово-промислова палата ухвалили рішення об’єднатися задля поліпшення умов для самоврядування бізнесу в Україні. Долучитися до спільноти висловила бажання й Британсько-Українська торгова палата.

Міжнародні торгові палати й асоціації іноземного бізнесу спільно захищатимуть бізнес-інтереси іноземних і вітчизняних інвесторів в Україні,а також співпрацюватимуть із мето активізації та поглиблення рівня бізнес-діалогу з урядом.

Новоутворена платформа загалом об’єднує близько 9 тисяч компаній, із яких 8 тисяч – члени ТПП України, що представляють національний бізнес,і майже тисяча іноземних інвесторів, які працюють в Україні.

Рада збиратиметься регулярно для обговорення актуальних питань, рамкових умов для інвестування та готуватиме пропозиції уряду України щодо вдосконалення можливостей самоврядування, економічної ситуації та бізнес-клімату, вирішення системних проблем, що заважають іноземним і вітчизняним інвесторам в Україні.

У заході також взяли участь керівники дипломатичних установ зарубіжних країн, акредитованих в Україні.

Прес-служба / 25.04.2017.

" "