nac pol2

Працівниками слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури області викрито групу осіб, підозрюваних у заволодінні майном сільгосппідприємства, шляхом його незаконної перереєстрації.

Встановлено, що члени злочинної групи залучили до протиправних дій мешканців Кіровоградської області, серед яких депутати сільської ради та два державні реєстратори.

Вказані особи неодноразово проводили перереєстрацію підприємства на фіктивних осіб, з метою заволодіння майном промислового комплексу, розташованого на території Долинського району.

У результаті вжитих заходів правоохоронці упередили спробу рейдерського захоплення майна сільгосппідприємства та повідомили підозру особам, причетним до вказаних дій, за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

53048e767f8434cf1450a8d575855068Відомо, що до вчинення протиправних дій із захоплення підприємства рейдери мали намір залучити групу неповнолітніх студентів одного з навчальних закладів Кропивницького.

Із студентами та їх батьками працівниками ювенальної превенції проведено роз’яснювальну роботу щодо упередження таких фактів.

Також правоохоронці звернулися з відповідним поданням до державних органів щодо поглиблення роботи з адміністрацією навчального закладу з метою усунення причин, які сприяли залученню дітей до вказаної події, та недопущення у майбутньому подібних випадків.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

" "