В обласному управлінні лісового та мисливського господарства 6 травня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко відбулось засідання колегії. Було розглянуто підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перший квартал 2019 року, ефективність використання лісосировинних ресурсів, хід весняних лісокультурних робіт і стан роботи з питань запобігання та протидії корупції.

 Sl9gNf9kdZZsnrhkiwoPd6LVNЛісівничому колективу області на чолі з очільником лісової галузі Кіровоградщини Наталією Ревенко було вручено лист подяки від управління Держпраці в Кіровоградській області за співпрацю двох відомств, завдяки якій втілюються принципи безпеки праці та здоров’я людей на виробництві.

DSC 0999

Переможцям трудового суперництва серед лісогосподарських підприємств вручили відзнаки. За його результатами перше місце  посів Оникіївський лісгосп, друге – Олександрівський, на третьому – Чорноліський. Останню сходинку зайняло Компаніївське лісове господарство.

Як зазначив перший заступника начальника управління – головний лісничий Олег Середюк, на Кіровоградщині створено 142,8 га лісових культур, з них 26,1 га нові ліси. Догляд проведено на площі 20,4 га. 

DSC 0996

За звітний період у підвідомчих лісах пожеж не виникало. Обсяг виявлених незаконних рубок становив 1куб. м. Сума завданої шкоди становила 4,9 тис. грн., відшкодовано 4,9 тис. грн. 

Рубки догляду в молодняках проведені на площі 208 га. Під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено 30315 куб. м ліквідної деревини. Від рубок головного користування заготовлено 9931 куб. м ліквідної деревини.

DSC 0943

Як повідомила головний спеціаліст відділу мисливського господарства та використання лісових ресурсів Наталія Миргородська, із загального обсягу заготовленої деревини реалізовано в круглому вигляді 29,1 тис. куб. м. Загальний вихід лісоматеріалів круглих від усіх видів рубок становив 34 %, дров’яної деревини промислового використання – 5,4 %, дров’яної деревини непромислового використання – 60,3 % та хмизу ліквідного – 0,3 %. До всіх рівнів бюджету та фондів лісогосподарськими підприємствами сплачено 27,3 млн. грн. На 115 відсотків зріс розмір середньої заробітної плати - до 15 922 грн.

DSC 0972

Загальний вихiд лiсоматерiалiв круглих вiд рубок головного користування становив 45,9 %, дров'яної деревини ПВ - 5,1 %, дров'яної деревини НВ – 49 %.

Обсяг реалізованої продукції становив 66,4 млн. грн.

Ціна знеособленого кубометра реалізованої деревини зросла на 113 відсотків і становить 1746 грн. Деревообробними підрозділами підприємств перероблено 3167 куб. м деревини та випущено продукції переробки на суму 11,7 млн. грн. Середня заробітна плата працівників, задіяних у переробці деревини, становить 21 316 грн.

DSC 0989

На фінансування заходів з охорони праці підвідомчими підприємствами витрачено 406,6 тис. грн.

Протягом звітного періоду посадові особи управління та державних лісогосподарських підприємств не притягувались до адміністративної або кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, зауважила головний спеціаліст з питань персоналу Світлана Плохотнюк. 

За підсумками весняної лісокультурної кампанії, про які доповіла головний спеціаліст відділу лісового господарства Валентина Роздєльська, у Кіровоградській області нинішнього року створено  лісових культур на площі 337 га, у тому числі 122 га нових лісів. Доповнення проведено на площі 517 га. Загальна площа посівів становила 4,9 га. Закладено 13,6 га промислових плантацій новорічних ялинок.

Підсумовуючи, Наталія Ревенко інформувала колег про питання, які розглядались на нещодавній колегії Держлісагентства України. Керівник звернула увагу на необхідність посилення охорони лісів  з метою недопущення виникнення пожеж на території державного лісового фонду області.

DSC 0976

DSC 0979

 

 За матеріалами прес-служби Кіровоградського ОУЛМГ

 

" "