Budapesht

Забезпечення ядерної та радіаційної безпеки є одним з найважливіших пріоритетів при проектуванні, розробці та експлуатації АЕС. При цьому особлива увага приділяється інформаційним і керуючим системам (ІКС), які виконують  основну роль у забезпеченні безпечної експлуатації ядерного реактора.

Багаторічний досвід компаній «Радій» та «Радікс» з розробки та впровадження ІКС на АЕС вже настільки значний, що йому довіряють світові експерти. Однак самого лише досвіду недостатньо. Для того, щоб відповідати високим вимогам і стандартам, необхідно постійно навчатися, удосконалюватися та підвищувати продуктивність в роботі.

Жовтень 2019 року став продуктивним для фахівців підприємств «Радій» та «Радікс».

Співробітники компаній взяли участь у технічному семінарі МАГАТЕ, присвяченому критичним викликам цифровим ІКС АЕС ( "Technical Meeting on Critical Challenges with Digital I & C Systems at NPPs"), який відбувся впродовж 8-11 жовтня в Будапешті та об'єднав 83 представників з 25 країн світу. «Радій» та «Радікс» представили дві презентації: "RadICS platform based I & C solutions to improve plant operational efficiency" і "FPGA-based solutions to meet digital technology challenges", взяли активну участь в панельних дискусіях та обговореннях презентацій, а також відвідали АЕС "Пакш".

Технічний семінар МАГАТЕ проводився з метою оцінки та вдосконалення міжнародного досвіду та пошуку рішень основних проблем, пов'язаних з впровадженням ІКС на АЕС.

За матеріалами сайту ПАТ «НВП «Радій» http://radiy.com/ru/novosti-media.html

" "