Банк "Південний" спільно з компанією "Top Lead" презентує унікальний інфографічний довідник про зовнішню торгівлю "Експорт-імпорт України". На сторінках видання можна дізнатися, з ким та чим торгує Україна, як зовнішня торгівля впливає на економіку, які договори про ЗВТ є в України, як знайти фінансові можливості для початку експорту.

 

Як свідчить довідник, у структурі зовнішньої торгівлі України серед ключових трендів останніх декількох років можна, зокрема, відзначити зміну регіонального розподілу. Так, суттєво зросла частка Європи та зменшилася частка країн СНД. Негативне сальдо торгового балансу поки зберігається. У якісному складі експорту переважає проміжна продукція.

На сторінках довідника «Експорт-імпорт України» можна знайти повну інформацію про товарну структуру та динаміку обсягів зовнішньої торгівлі за 2011-2018 роки. Ключові напрями експорту у 2018 році – це продовольчі товари (43 %, або 18,6 млрд дол. США), більше половини з яких становлять зернові та олії, а також метали та вироби з них (26 %, або 11,6 млрд дол. США). У структурі імпорту в нашу країну минулого року переважали устаткування і транспорт (29 %, або 17,5 млрд дол. США), а також мінеральні продукти  (24 %, або 14,2 млрд дол. США).

Крім того, довідник містить корисну інформацію про інструменти фінансування зовнішньої торгівлі, в тому числі документарні, огляд можливостей для хеджування валютних ризиків,  екскурс у зміни валютного законодавства, стислу інформацію про стан реформування митниці та пріоритети подальших змін для поліпшення інвестиційного клімату України.

Видання «Експорт-імпорт України: гід по зовнішній торгівлі» можна завантажити  за посиланням

" "