ДФС у Кіровоградській області повідомляє: у першому півріччі поточного року платники податків області перерахували 2 мільярди 117,7 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Порівняно з відповідним періодом минулого року рівень сплати ЄСВ зріс на 18,8% або 334,6 мільйонів гривень. Індикативний показник виконано на 102,5%.

 

Лише у червні цього року платники єдиного внеску регіону перерахували на рахунки Держказначейства понад 412 млн грн, що на 45,7 млн грн більше, ніж у червні 2018 року.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями із сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (ч. 12 ст. 9 Закону №2464).

Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи  зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний  страховий внесок", - акцентували в ГУ ДФС в області.

" "