2aab198e3e172a207415989e84adbbe1Незважаючи на кризу, підприємство має намір продовжити реалізацію програми модернізації виробництва і зниження негативного впливу на навколишнє середовище.

За повідомленням прес-служби підприємства, Побузький феронікелевий комбінат (смт Побужжя, Кіровоградська обл.) оголосив про плани щодо модернізації виробництва на 2017 рік.

У прес-службі відзначають, що незважаючи на кризу в українській економіці, у 2017 році комбінат має намір продовжити реалізацію програм модернізації виробництва, насамперед роблячи акцент на екологію та зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Так, у 2017 році, крім поточних і планових ремонтів, комбінат планує придбання обладнання та будівництво нових газоочисних споруд. За словами генерального директора ПФК Олега Беспалова, ними стануть сучасні рукавні фільтри з очищенням 99,9% по твердим частинкам, що дозволить комбінату практично звести нанівець шкідливі викиди в атмосферу. Крім того, заплановано придбання основного пічного трансформатора на суму $0,5 млн, що дозволить знизити енергоспоживання виробництва.

Також на комбінаті планується запуск лінії по переробці шлаків. Одержані з відходів виробництва продукти можуть використовуватися у будівництві та для рекультивації кар'єрів.

Загальна сума інвестицій, запланованих на екологічні програми на 2017 рік планується на рівні $1,2 млн.

Успіх проведених заходів з поліпшення екології виробництва отримав підтвердження з боку міжнародних організацій. В кінці 2016 року комбінат отримав сертифікат про відповідність нормам міжнародного стандарту ISO 14001.

«Підтвердження відповідності нормам міжнародного стандарту ISO 14001 стало можливим завдяки впроваджуваній власником підприємства, міжнародною інвестиційною групою Solway, системи екологічного менеджменту та інвестицій у природоохоронні та екологічні програми. З 2003 року сума інвестицій вже перевищила $140 млн», — йдеться в повідомленні.

«У наших планах – велика кількість проектів, спрямованих на поліпшення екології виробництва, переробки і залучення у виробництво раніше накопичених відходів», — прокоментував плани комбінату Олег Беспалов.

У той же час він відзначив, що незважаючи на кризу, програми соціального та культурного розвитку смт Побужжя переглядатися не будуть: «Збереження без змін соціальних програм – це тверда позиція нашої компанії. Більш того, в грудні у нас стартувала програма для дітей з поглибленого вивчення англійської мови. За підсумками цієї програми, двоє кращих учасників поїдуть у дитячий табір для обдарованих дітей в австрійському Зальцбурзі. Все це фінансується власниками комбінату групою Solway», — зазначив керівник ПФК.

Прес-служба / 27.01.2017

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "