2018-03-03-4asnyk 13 березня 2018 року в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті пройшов тренінг для підприємців та бізнес-асоціацій «Заходи зі сприяння торгівлі», який реалізується Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій в рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», за фінансової підтримки Європейського Союзу. Основними темами заходу організатори визначили необхідність об’єднання підприємців, перспективи ринку часнику, можливість використання інструментів торговельного захисту, а також тема захисту вітчизняного виробника.

Участь у тренінгу взяли близько 20 осіб. Модерував захід старший науковий співробітник ІЕД, експерт проекту «Діалог зі сприяння торгівлі» Андрій Бутін, який і презентував проект присутнім.

2018-03-03-4asnyk 2У першій половині заходу учасники дізналися про інструменти фінансового сприяння зовнішньоекономічній діяльності (документарні розрахунки: інкасова та акредитивна форма, банківські гарантії). Експерти проекту розказали про інструменти захисту від недобросовісної конкуренції (антидемпінгові, компенсаційні та спеціальні заходи) та про механізми їх застосування.

Так, заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна розповіла учасникам тренінгу про можливості державної підтримки сільського господарства, зокрема про урядові програми поточного року.

2018-03-03-4asnyk 3А запрошений експерт, голова кооперації виробників часнику «UkrUP»  Ганна Морозова розкрила тему кооперації в зовнішній торгівлі на прикладі історії успіху СОК «Часниковий кооператив «UkrUP».

Друга половина тренінгу була присвячена інструментам торговельного захисту та кооперації виробників часнику, зокрема перевагам кооперації виробників часнику, можливостям та перевагам саме експорту часнику.

2018-03-03-4asnyk 42018-03-03-4asnyk 5 Прес-служба / 3.03.2018.

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "