industr 01Регіональний форум "Український індустріальний день: промисловість Кіровоградщини - потенціал та перспективи розвитку" відбувся 7 червня 2018 року в приміщенні Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати в рамках Українського індустріального тижня, який проходив з 4 до 8 червня в тринадцяти містах України.

Захід проходив під патронатом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за моделлю Європейського індустріального дня. До його організації на регіональному рівні долучилися обласна державна адміністрація, Кіровоградська РТПП та Агенція регіонального розвитку Кіровоградської області.

industr 04Організатори ставили собі за мету надати можливість місцевим товаровиробникам презентувати свій потенціал, вибудувати діалог із органами влади різних рівнів та визначити рамки співпраці з європейськими партнерами. Органи влади, у свою чергу, отримали якісний зворотній зв'язок від виробників, необхідний для ухвалення рішень щодо формування стратегії промислового розвитку регіону.

На форум запросили керівників провідних підприємств області, представників малого та середнього бізнесу, наукових установ та громадських організацій, а також представників іноземних делегацій та органів влади.

Участь у відкритті форуму взяли голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, член Національного комітету з промислового розвитку, голова ради Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК "Украгромаш", голова обласної організації роботодавців, голова Наглядових рад ПрАТ "Гідросила груп", ПрАТ "Ельворті групп" Павло Штутман, президент регіонального відділення Українського Союзу Промисловців і Підприємців, голова наглядової ради ПАТ "НВП "Радій" Євген Бахмач та президент КРТПП Ірина Саєнко.

"Сьогодні ми чітко розуміємо, що без промислового зростання важко досягти підвищення соціальних стандартів. Реформи, які відбуваються в державі протягом останніх років, спрямовані на розвиток реального сектору економіки - зростання промислового і сільськогосподарського виробництва, і відповідно, наповнення бюджетів різних рівнів та покращення рівня життя людей",- підкреслив голова ОДА Сергій Кузьменко, вітаючи учасників форуму.

"Останнім часом ми значно частіше почали зустрічатись на полях економічних форумів і обговорювати тенденції, проблеми реальної економіки - це добрий знак",- відзначив під час свого вітального слова міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Президент КРТПП Ірина Саєнко, бажаючи успішної роботи учасникам форуму, зазначила, що торгово-промислова палата готова надати будь-яку допомогу підприємсвам, які, розвиваючись, примножують економічні здобутки регіону та країни.

"Члени Палати разом зі спеціалістами ТПП, так само як і урядовці, впевнена, об'єднані єдиною метою - забезпечити сталий розвиток промисловості України",- додала Ірина Саєнко.

industr 02    industr 03

Основна ж робота форуму проходила паралельно в чотирьох тематичних секціях: "Виклики та можливості розвитку машинобудування в контексті підвищення конкурентоспроможності", "Тенденції та стратегічні пріоритети розвитку добувної галузі", "Індустрія 4.0. Технопарк "Flight City 4.0" - інструмент індустріального розвитку регіону" та "Ефективний розвиток підприємств харчової і переробної промисловості - запорука економічного зростання області".

Прес-служба /11.06.2018.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "