ТОВ ВКФ «Велта», яка є членом КРТПП, відкрила другий науково-дослідницький центр Velta Titanium Metal (м. Київ).

Мета нової дослідницької лабораторії – виробництво і тестування готової продукції з доступного титану, який компанія отримує за власною технологією.

Velta RD Titan (м. Дніпро), де була розроблена нова технологія виробництва металічного титану, зробив значний ривок в масштабуванні процесу. Напівпромислова ділянка науково-дослідницького центру вже виробляє десятки кілограмів титанової сировини. Цього року також запланований перехід до наступного етапу: напрацювання матеріалу в тоннах для виготовлення кінцевої продукції. Але вже зараз Titanium Metal тестує титановий порошок для виробництва побутових речей.

«Я дуже чітко розумію, що саме нові високі технології стануть головним драйвером для розвитку нашої компанії. Також добре розумію і те, що цей самий драйвер може стати одним з головних для розвитку України в цілому» - прокоментував на своїй сторінці в Facebook Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

ТОВ ВКФ «Велта» неодноразово заявляла про свої плани побудувати вертикально-інтегровану групу від видобутку сировини до виробництва кінцевих виробів з титану. Так, компанія володіє сировинними активами: Бирзулівським гірничо-збагачувальним комплексом, а також Лікарівським родовищем ільменіту.

 

За матеріалами ТОВ «ВКФ «Велта»

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "