Сьогодні відбулась відеоконференція представників Кіровоградщини з членами Уряду Федеральної землі Штирія Республіки Австрія.

У заході взяла участь й президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

Вітаючи європейських партнерів, вона зазначила, що Кіровоградська РТПП співпрацює з Економічною палатою Штирії з 2010 року. З огляду на те що основним завданням роботи Палат є просування національного експорту, Ірина Саєнко акцентувала увагу на товарах підприємств - членів Кіровоградської РТПП, які можуть зацікавити Австрійську Республіку: насоси та гідромотори, обладнання для атомних електростанцій, граніт і гранітні блоки, меблеві щити з твердих порід деревини, корми для тварин, сільськогосподарські культури, харчові продукти, тощо.

- Ми готові виступити гарантом зовнішньоекономічних угод щодо постачання зазначених товарів підприємствами - членами палати, - наголосила Ірина Саєнко. - Також ми готові надати інформаційну та практичну підтримку австрійському бізнесу, який прагне увійти на український ринок, - підкреслила вона.

Користуючись, нагодою, Ірина Саєнко запросила представників Австрії та зацікавлений бізнес Австрії на Міжнародну агропромислову виставку «AGROEXPO - 2020», яка відбудеться в м Кропивницькому з 30 вересня по 3 жовтня 2020 року. Вона наголосила, що сьогодні «AGROEXPO» є найбільшою в Україні виставкою, під час якої техніка демонструється не лише в павільйоні, а й в роботі – в полі.

Більш детально про виставку та участь у ній іноземних делегацій розповіла директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба. Вона також запросила австрійських інвесторів до спільної реалізації проекту “Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатово”, який на початку року обласна влада представила на конференції World Trade Center Kyiv.

З української сторони у відеоконференції також взяли участь голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев, який розповів про нововведення у громаді на основі досвіду австрійських колег, начальник управління освіти і науки ОДА Володимир Таборанський, а також представник Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області Тетяна Головченко.

Виставка «AGROEXPO» та окремі пропозиції зацікавили австрійську сторону, про це повідомив Штефан Бьоргер – начальник управління з питань Європи, зовнішніх зв’язків, європейського права та європейської політики Уряду Федеральної землі Штирія. Він висловив надію на налагодження міжрегіонального співробітництва та наголосив на його перспективності.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "