Час аматорства минув і відтепер вітчизняні підприємці можуть підготуватись до перевірок контролюючих органів, звернувшись до фахівців Кіровоградської РТПП.

Напередодні Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів, який відзначатимуть 7 червня, відбулась знакова подія – завершено підготовку 54 сертифікованих тренерів з різних регіонів України, що допомагатимуть бізнесу у сфері виробництва харчових продуктів проходити перевірки контролюючих органів. Серед них – двоє фахівців Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати – Надія Воленшчак (начальник відділу фінансово-економічних послуг, сертифікований аудитор системи HAACP) та Надія Пшенична (керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу).

Навчання стало складовою частиною проекту «Зміцнення позицій НГО у регіонах, як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції», що впроваджується у рамках реалізації програми МАТRА в Україні.

Ініціювали проект Аналітичний центр Аграрного союзу України у партнерстві з Торгово-промисловою палатою України й Українською аграрною конфедерацією за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Безкоштовне навчання здійснювалось від початку 2020 року.

Загальна кількість учасників тренінгів склала близько 200 осіб, при цьому, за інформаційної підтримки Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати до навчання було залучено 46 представників НГО та бізнесу. Серед них представники відомих в області підприємств – ТОВ "Молочна компанія "Волошкове поле", СТОВ "Степ-Агро", ТОВ "Прод-Інвест", КП "Знам'янська обласна бальнеологічна лікарня" Кіровоградської обласної ради, ТОВ «Копілка».

Перший віцепрезидент ТПП України Михайло Непран зазначив, що реалізація такого проекту сприятиме як прозорому веденню бізнесу, так зменшенню корупції у контролюючих органах. Він відмітив активність низки регіональних палат, в тому числі Кіровоградської, у залученні бізнесу до навчання в рамках проєкту. «Чим більше підприємств, компаній, ФОП знатимуть свої права, чим вищою буде обізнаність виробників із вимогами чинного законодавства України та нормативної бази, ринку ЄС, тим більше вітчизняний бізнес буде захищений, впевнений у своїх правах», - наголосив Михайло Непран.

«Час аматорства минає. Сучасні ринки висувають жорсткі умови до безпеки продуктів харчування. Підприємству дорого і недоцільно самому занурюватися в нюанси, пов’язані з дотриманням вимог законодавства, систем міжнародної сертифікації. Це мають робити для них спеціально підготовлені фахівці. Програма МАТRА започатковувала цю справу», – зазначила керівник проєкту, голова правління ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» Лариса Старікова.

 

Детальніше про захід: https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/proekt-matra-pidgotuie-biznes-do-perevirok

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "