Фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості спільно з Центром інформаційної підтримки бізнесу Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати провели інформаційний вебінар для роботодавців малого та середнього бізнесу на тему «Надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину».

Представників МСБ області привітала керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу КРТПП Надія Пшенична. Вона наголосила на актуальності тематики та висловила впевненість, що вебінар стане в нагоді усім його учасникам.

Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який став основним спікером семінару, ознайомив присутніх з нормативними документами, що регулюють питання надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, та внесеними до них змінами.

«Ці нормативні документи надають фізичним особам-підприємцям, які внаслідок карантинних заходів не працювали або ж скоротили свою діяльність, не мають найманих працівників та сплачували єдиний внесок на загальнобов'язкове державне соціальне страхування, право на отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Нововведенням закону є також надання можливості роботодавцям подавати документи протягом 90 календарних днів з дня зупинення чи скорочення діяльності. Раніше існуюча норма передбачала тільки 30-денний термін», – підкреслив Богдан Стоян.

Більш детально заступник директора обласного центру зайнятості зупинився на порядку отримання цієї допомоги та рекомендував відвідати Інтернет-ресурс державної служби зайнятості, де роботодавці можуть детально ознайомитись з покроковою інструкцією щодо порядку отримання допомоги по частковому безробіттю.

Представниця Пенсійного фонду України в області Оксана Пухар надала роботодавцям роз'яснення щодо особливостей та правильності заповнення окремих граф звіту до Фонду. Вона акцентувала увагу – зазначена допомога не оподатковується.

Особливості чинного законодавства щодо здійснення виплат по частковому безробіттю прокоментувала й Ганна Масловська - начальник відділу управління Держпраці у Кіровоградській області. Посадовиця навела конкретні підстави, що не дають права роботодавцям на отримання цієї допомоги.

Наприкінці вебінару Надія Пшенична закликала представників малого та середнього бізнесу Кіровоградщини до подальшої співпраці із Центром інформаційної підтримки бізнесу та запросила до участі у наступних заходах.

 

З використанням матеріалів Кіровоградського обласного центру зайнятості

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "