В ОДА відбулася зустріч очільника області з аграріями. У зустрічі взяли участь представники КРТПП – президент Палати Ірина Саєнко та юрисконсульт Геннадій Щербак.

Учасники зустрічі обговорили непросту ситуацію, що сьогодні складається у аграрному секторі області: посухи на Кіровоградщині призвели до неврожаїв у всіх господарствах та, як наслідок неможливість виконання зобовязань перед партнерами.

Про ситуацію в аграрному комплексі, яка є невтішною, доповіла директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна. 

Аграрії, присутні на зустрічі, підтвердили – цей рік є складним як ніколи і хлібороби потребують негайної, дієвої та ефективної підтримки держави, а також можливості уникнення санкцій за невиконання угод, внаслідок неврожаю.

Про таку можливість, а саме, визнання обставин форс-мажорними, учасникам зустрічі розповів юрисконсульт КРТПП Геннадій Щербак. 

- При настанні будь-якої обставини непереборної сили, що є перешкодою для виконання договору, зацікавлена сторона повинна офіційно і вчасно повідомити контрагента про настання такої обставини, документально зафіксувати факт наявності форс-мажору та звернутися до Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати для отримання відповідного сертифікату, - зазначив він.

Він детально розповів про механізм визнання ситуації форс-мажорною, вказав на документи, що необхідно подавати до КРТПП, але відзначив, що кожен окремий випадок розглядається індивідуально, тому в будь-якому випадку необхідно звертись в Кіровоградську РТПП за консультацією.

Коментуючи подію, Ірина Саєнко зазначила, що КРТПП завжди готова підтримати місцевий бізнес, і особливо аграріїв, праця яких не лише дає можливість працевлаштування у сільській місцевості, а й формує левову частку бюджету області.

- Усі наші зусилля спрямовані на підтримку бізнесу Кіровоградщини, на розбудову області як одного з реальних економічних центрів України, - наголосила вона.

Нагадаємо, отримати консультацію або сертифікат про форс-мажорні обставини можна у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті. Ми знаходимось у м. Кропивницькому біля обласної дитячої лікарні (вул. Преображенська, 79-A). Телефон (0522) 30-87-24

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "