22 грудня Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата презентуватувала напрямок публічних закупівель у прямому ефірі через додаток ZOOM.

231220201Понад 10 років фахівці Кіровоградської РТПП надають консультації замовникам та учасникам проведення процедур публічних закупівель.

Наші спеціалісти – справжні фахівці своєї справи, мають як теоретичні знання, так і великий практичний досвід, яким можуть поділитися не тільки віч-на-віч, а й онлайн.

Презентувала діяльність палати у частині супроводу публічних закупівель Віцепрезидент КРТПП Людмила Солонар, яка є магістром права та сертифікованим тренером:

Під час вебінару йшлося про нормативно-правові акти, прийняті після введення в дію нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», сферу застосування закону, категорії замовників закупівель, з прикладами на основі роз’яснень профільного міністерства.

Людмила Солонар звернула особливу увагу на норму законодавства щодо заборони придбання товарів робіт та послуг без проведення відповідних процедур, розповіла про особливості конкурентних та неконкурентних закупівель, форми організаційної діяльності замовника, планування та звітність.

231220202Крім того, вона представила аналіз закупівель, що відбуваються на Кіровоградщині. За її словами більшість процедур закупівель вже проведені, а майже 97% з них визнано успішними. При цьому 40 % закупівель склали послуги, більше 39% - роботи і близько 20% - товари. Людимила Солонар відзначила, що більшість учасників торгів, оголошених на території області є місцевими але відзначила високу активність Київської та Дніпропетровської областей.

Завершуючи вебінар, Людмила Солонар дала грунтовні відповіді на усі запитання його учасників, подякувала усім за увагу, привітала з наступаючими святами та побажала успіхів, гарного настрою і температури 36,6.

Відеоматеріали вебінару доступні за посиланням: https://www.facebook.com/kircci/videos/2803852849882515

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "