За ініціативи ТПП України було проведено онлайн-семінар «Створення в Узбекистані спільних українсько-узбецьких агропідприємств».

21012021 1У зв’язку зі стрімко зростаючим населенням Узбекистану питання забезпечення продовольчої безпеки країни є одним з пріоритетних напрямів керівництва держави. Значна деградація грунтів, недостатня кількість пасовищ, обмеженість водних ресурсів спонукають до пошуку партнерів-постачальників агропродукції.

Створення спільних українсько-узбецьких агрохолдингів може бути перспективним напрямом двостороннього співробітництва та сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій з Узбекистану в українську економіку, а також суттєво зміцнить двосторонню економічну та політичну взаємодію.

Для того, щоб більш детально розглянути зазначене питання, ТПП України організувала онлайн-семінар «Створення в Узбекистані спільних українсько-узбецьких агропідприємств» за участі керівництва торгово-промислових палат двох країн, представників дипломатичних установ і ділових кіл України та Узбекистану.

«Встановлення прямих зв'язків між учасниками сьогоднішнього заходу - це крок до довгострокового взаємовигідного співробітництва і насичення узбецького ринку якісною та конкурентною українською продукцією», - наголосив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

21012021 2Під час онлайн-семінару його учасники прослухали виступи та презентації провідних українських і узбецьких експертів у сфері агропромисловості щодо можливостей заснування в Узбекистані спільних агропідприємств із виробництва комбікормів і використання земельних ресурсів в Україні для виробництва м’ясомолочної продукції.

Представників бізнесу, які взяли участь у семінарі, привітала президент КРТПП Ірина Саєнко. Вона наголосила на важливості налагодження стійких економічних звязків українського та узбецького бізнесу і зазначила, що аграрний бізнес Кіровоградщини готовий до партнерства з колегами з Узбекистану. На завершення Ірина Саєнко запросила учасників заходу взяти участь у Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією тeхніки «AGROEXPO - 2021», що планують провести вже за 250 днів.

За матеріалами ТПП України

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "