На базі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувся вебінар з циклу підготовки бізнесу до перевірок контролюючих органів з питань безпечності харчових продуктів.

3032021 1Тренінг був організований за підтримки Аграрного союзу України в рамках програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні. Учасниками заходу стали більше 30 власників, керівників суб’єктів господарювання та уповноважених осіб групи НАССР.

Головна мета заходу – підготовка бізнесу до державних перевірок у сфері безпечності продуктів харчування, спрямована на подолання корупції

Модератором вебінару виступила начальник відділу фінансово-економічних послуг Кіровоградської РТПП, сертифікований тренер з підготовки бізнесу до перевірок Надія Воленшчак.

3032021 3Спікерами тренінгу стали сертифіковані тренери, аудитори, представники контролюючих органів області: Лариса Старікова - керівник проекту МАТРА, голова правління ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України», Наталія Оніщенко – завідувачка сектору в Кіровоградській області Державної регуляторної служби України, Світлана Яніцька – заступниця начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, Ольга Михайлова - сертифікована тренерка з підготовки бізнесу до перевірок, Марта Лушпак – сертифікована аудиторка за стандартами 22000, 14000, 9001, практикуюча консультантка із впровадження системи НАССР.

3032021 2Під час заходу йшлося про інтернет-джерела і боти, за допомогою яких можливо перевірити наявність підприємства у планах перевірок на 2021 рік. Обговорювалися основи законодавства про державний контроль та питання чи буде мораторій на перевірки у 2021 році. Представників бізнесу ознайомили з основними засадами державного нагляду в сфері харчової безпеки, правами та обов’язками бізнесу під час заходів державного контролю, відповідальністю суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів. Фахівці проаналізували сучасне харчове законодавство, розповіли про побудову та функціонування ефективної системи НАССР, представили алгоритм поведінки бізнесу, у разі порушень з боку контролюючих органів.

Наприкінці вебінару тренери та посадовці контролюючих органів дали ґрунтовні відповіді на запитання, що виникали у суб’єктів господарювання щодо здійснення перевірок контролюючими органами.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "