Кабінет міністрів знову дозволив інспекторам Державної служби праці проводити інспекційні перевірки підприємців, хоча в травні Шостий апеляційний адміністративний суд скасував урядову постанову, що санкціонувала такі перевірки. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу 21 серпня.

Згідно з проектом постанови, інспектори праці мають право безперешкодно і без попереднього повідомлення в будь-який час доби (з урахуванням вимог законодавства про охорону праці) приходити з інспекційними візитами в будь-які виробничі, службові, адміністративні приміщення об'єкта відвідування, ознайомлюватися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю і які містять інформацію про предмет перевірки.

Раніше Державна служба праці втратила можливість проводити інспекційні перевірки підприємців, оскільки 14 травня Шостий апеляційний адміністративний суд в ході розгляду позову голови Всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємництва» Сергія Доротича скасував відповідну урядового постанову.
" "