metalit 1У Кіровограді за участі голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, голови обласної ради Олександра Чорноіваненко офіційно презентували новий ливарний завод ПрАТ "Металіт". В урочистостях взяли участь Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, народні депутати України – голови парламентських комітетів з питань бюджету і з питань промислової політики та підприємництва Андрій Павелко і Віктор Галасюк, Констянтин Яриніч, заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник і президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко.

metalit 2Підприємство входить до складу холдингу ПрАТ "Ельворті Груп" (члена Кіровоградської РТПП).

«Машинобудування починається з ливарного виробництва. Дев’ять років ми йшли до реалізації цього проекту і сьогодні можемо сказати, що маємо своє ливарне виробництво. Ми віримо, що відкриття ливарного заводу – це не лише покращення наших можливостей, а й покращення можливостей всієї економіки і машинобудування нашої країни", - заявив Павло Штутман, голова наглядової ради "Ельворті Груп".

За словами П.Л. Штутмана, раніше ливарну продукцію доводилося купувати у Туреччині. Зараз її виробляють на місці й забезпечують потреби в чавунних деталях не лише "Гідросили" і "Червоної Зірки", а й інших вітчизняних машинобудівних підприємств.

metalit 3Інвестиції у ливарне виробництво склали 120 мільйонів гривень.

Зараз на заводі працює майже дві сотні робітників. Втім, уже найближчим часом керівництво планує удвічі збільшити обсяги виробництва, а отже – і кількість робочих місць.

metalit 4ПрАТ "Металіт" – це завод, який впроваджує інноваційні технології лиття, що служить основою того, що підприємство може постачати економічно вигідні рішення для різних виробництв: сільгоспмашинобудування, гідравліки, автомобілебудування і залізничного транспорту способом лиття в піщано-глинисті форми.

При створенні цеху нового покоління було використано автоматизоване обладнання датської компанії DISA. Її представники також були на відкритті й дуже високо оцінили технічний рівень виробництва на відомому кіровоградському підприємстві.

Прес-служба/08.04.2016

" "