2017-06-27-Forum leaders1Перший в країні захід такого спрямування організували з метою налагодження ефективного діалогу та партнерських відносин органів державної влади та місцевого самоврядування з організаціями громадянського суспільства.

27 червня в приміщенні Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувся Форум лідерів громадянського суспільства Кіровоградщини, учасниками якого стало більше ста осіб.

2017-06-27-Forum leaders3Форум був організований Громадською радою при ОДА, за підтримки управління комунікацій з громадськістю ОДА, і став першим подібним заходом не тільки на Кіровоградщині, а й в Україні.

Ідея його організації та проведення, за словами організаторів, обумовлена тим, що в останні роки зростає роль громадських активістів у різних сферах діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування. Актуальною також є участь громадянського суспільства у впровадженні реформ.

2017-06-27-Forum leaders4Модерував захід голова Громадської ради при облдержадміністрації Олександр Гавриленко.

Форум проходив у форматі діалогу з першим заступником голови ОДА Сергієм Коваленком, головою обласної ради Олександром Чорноіваненком, керівниками Громадських рад органів влади та лідерами громадської думки регіону.

2017-06-27-Forum leaders6Участь у Форумі взяла і голова правління Благодійного фонду підтримки українських військовослужбовців, який діє при КРТПП, член Громадської ради при ОДА, президент КРТПП Ірина Саєнко.

Для представників громадських організацій провели майстер-класи з написання проектних пропозицій, форм та методів діяльності інститутів громадянського суспільства для ефективного впливу на органи влади, антикорупційної діяльності та особливостей реалізації Закону України «Про захист персональних даних».

По завершенні Форуму кожен учасник отримав свій план змін, який включає дії з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, впровадження інструментів місцевої демократії та структурування власних цілей.

2017-06-27-Forum leaders22017-06-27-Forum leaders5

 

 

 

 

Прес-служба / 27.06.2017.

 

" "