kutovyiМіністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий запропонував впровадити продаж прав оренди на землю. Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ».

«Я не бачу можливості цим парламентом проголосувати прямий продаж землі через популізм депутатів. Сьогодні це не популярно, оскільки популісти, в очікуванні наступних виборів, обов'язково візьмуть тему продажу землі на озброєння і лякатимуть населення страшилками - "Вашу землю хочуть забрати за $50 ". Тому я пропоную впровадити продаж прав оренди на землю», - сказав Кутовий.

За словами Міністра, вартість права власності на землю не складатиме суми меншої за вартість прав оренди. «Якщо є обіг прав оренди і він сьогодні коштує $1000 або $2000 за гектар, то вже коню зрозуміло, що право власності дешевше коштувати не буде», - зазначив очільник Мінагрополітики.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, що Міжнародний валютний фонд наполягав саме на продажу землі, Тарас Кутовий повідомив, що особисто спілкувався з МВФ, який погодився на варіант продажу прав оренди. «Я їм пояснив, що краще зробити один метровий крок, ніж замахнутися на триметровий і залишитися без результату», - додав керівник аграрного відомства.

Прес-служба / 11.08.2016

 

" "