DSCN2294Туї західні, ялівці різних видів, туї вересоподібні (форма шаровидна жовта), сіянці дуба звичайного, липи – все це вирощують на розсаднику Вільховатського лісництва ДП «Голованівський лісгосп» (члена Кіровоградської РТПП). Якщо сіянці використовують для лісовідновлення то декоративний садивний матеріал реалізують населенню для озеленення, ландшафтного дизайну, облаштування парків. Продаж декоративних рослин – це можливість для лісгоспу заробити додаткові кошти, а для населення – це якісний, доступний за ціною посадматеріал.

Вирощувати якісний посадматеріал це дуже кропітка робота, рослини весь час потребують особливого догляду. В жаркі літні місяці розсадник потребує поливу. Тому вже другій рік тут працює система крапельного поливу.

Крапельний полив – найбільш раціональний спосіб постачання рослин вологою. Переваги крапельного поливу в тому, що вода подається безпосередньо у прикореневу зону рослини регульованими малими порціями з допомогою спеціальних дозаторів-крапельниць, що не дозволяє кореневій системі пересихати і не створює твердої кірки на поверхні ґрунту, не розмиває родючий шар землі. Також дозволяє радикально зменшити кількість води для поливу і суттєво раціоналізувати її витрати.

Також у цьому році вільховатські лісівники збудували нову велику теплицю, в якій планують розширити вирощування рідкісних декоративних рослин.

 Прес-служба / 17.08.2016

 

" "