DSC 0520З 29 вересня по 1 жовтня в обласному центрі відбулася Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO-2016».

Відкрили виставку міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий і голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Серед почесних гостей Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі та Президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Вже традиційно на виставці, на спеціальному полігоні, можна побачити новинки сільськогосподарської техніки світових та вітчизняних брендів безпосередньо в роботі в полі. Демонстраційні покази близько 10 найменувань техніки проходили щодня, протягом кількох годин.

Аграрії цього року мали змогу купити сільгосптехніку зі спеціальною знижкою. На виставці діяли дві акції. За умовами першої, покупець отримував знижку 5% у разі підписання договорів на купівлю техніки безпосередньо на виставці. Друга передбачала дисконт від 10% , якщо буде придбаний виставковий зразок прямо з виставки.

З цьогорічних новинок «AGROEXPO» варто відзначити виставку племінних порід тварин та птиці. Для цієї експозиції були побудовані два нових павільйони загальною площею 2 тисячі квадратних метрів.

Всі три дні виставки супроводжувалися насиченою діловою програмою. А абітурієнти, які відвідали виставку, мали можливість вибрати для себе підходящий вищий навчальний заклад на Всеукраїнському освітньому ярмарку, який працював протягом заходу.

Нагадаємо, що на сьогодні виставка «AGROEXPO» – найбільша в Україні. Виставкова площа становить 79000 квадратних метрів відкритої виставкової площі та 9300 кв. м критої.

DSC 0486В рамках Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO-2016», пройшов інвестиційний форум, ініційований Кіровоградською облдержадміністрацією та Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Учасниками заходу стали спеціалісти Торгово-промислової палати України, представники міжнародних компаній та вітчизняних підприємств, наукових закладів і банківських установ, аграрії Кіровоградщини.

В рамках Форуму провели панельні дискусії, під час яких торкнулись тем пріоритетів розвитку національної економіки в умовах інтеграції у світовий економічний простір, а також розвитку туристичної сфери як інструменту підвищення інвестиційної привабливості території.

P9300035Другий день «AGROEXPO-2016» запам’ятався, перш за все, стартом «Покровського ярмарку», учасниками якого стали представники 21 району області, які представили широкий асортимент продукції за ціною виробника на площі 2 тисячі квадратних метрів.

Родзинкою програми ярмарку стало свято вареників, під час якого експерти, шляхом дегустації, визначали кращий рецепт страви-візитівки українських господинь. Переможців конкурсу «Півмісяць у мисці» обрали у двох категоріях - на найсмачніші солоні та найсмачніші солодкі вареники.

На ярмарковій сцені, протягом усього дня, виступали народні колективи з усієї області. А по обіді визначали переможця першого туру головного конкурсу заходу – конкурсу «Гарбуз-велетень».

Другий день завершився приємною подією - учасники колективного стенду КРТПП отримали Подяки за плідну співпрацю з рук президента Палати Ірини Саєнко.

DSC 05251 жовтня, в останній день цьогорічної «AGROEXPO» назвали переможців конкурсів та номінацій програми «Покровського ярмарку» та підвели підсумки виставки в цілому.

На «Покровському ярмарку» назвали переможця головного конкурсу заходу «Гарбуз-велетень». У вирішальному другому турі переміг гарбуз Сергія Куценка. Вага переможного гарбуза 63 кг. Переможець отримав традиційний подарунок – телевізор.

Підсумки ж стосовно всіх трьох днів виставки озвучив голова Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман, який повідомив, що виставку відвідали 20700 чоловік, а свої експонати представили 470 компаній.

[widgetkit id=5]

Прес-служба / 06.10.2016

" "