viber image1-2 грудня 2016 року за ініціативою Торгово-промислової палати України під патронатом Національного форуму з підтримки експорту проходить Друга міжнародна конференція «Зони вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів».

Конференція вже вдруге стала майданчиком для відкритого спілкування представників державної влади та бізнесу. Вона об'єднала понад 500 експортерів з усіх куточків України, представників центральних органів влади, зарубіжних торгово-промислових палат, іноземного бізнесу, дипломатичних місій, інвестиційних інституцій, провідних експертів у сфері фінансової, інвестиційної діяльності, фінансово-банківських установ, а також іноземні делегації країн, з якими Україна має угоди про вільну торгівлю. Загалом за два дні роботи конференції своїм досвідом і баченням взаємодії в рамках зон вільної торгівлі поділяться понад 90 українських та іноземних спікерів.

Результатом Першої міжнародної конференції стала серія зустрічей Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з бізнесом, ініційована ТПП України. На них вирішувались конкретні запити підприємців, зокрема, стосовно проблеми сприяння вітчизняному експортерові в просуванні товарів і послуг на ринки іноземних країн, відшкодування ПДВ, митних «схем» та безпідставного ініціювання кримінальних проваджень проти скаржника за наявності рішення суду на його користь тощо.

54Мета Другої міжнародної торгово-промислової конференції «Зони вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів» - комплексно обговорити положення чинних і потенційних угод України про вільну торгівлю, а саме з державами ЄС і СНД, Канадою, оскільки майже 70% торгівлі припадає саме на ці країни.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в своєму виступі сказав:

«Я вже другий раз присутній у Торгово-промисловій палаті і це означає, що для України, Уряду є надважливим створення якісних умов для розвитку бізнесу в Україні. Коли ми говоримо про інвестиції, ми завжди говоримо про те, що вони нам потрібні. Але я хотів би додати тільки одну річ: Україні, Уряду потрібні успішні інвестиції. Нам би дуже хотілось, щоб ті, хто інвестує в Україну отримували б результат». Також він приділив увагу розвитку машинобудування та необхідності створення індустріальних парків в Україні.

Президент ТППУ Геннадій Чижиков: «Вже другий рік поспіль двічі на рік в Торгово-промисловій палаті Україні збираються експортери з усіх куточків України для активного діалогу із владою, колегами, зарубіжними партнерами, дипломатами. Цьогорічний найбільший грудневий захід експортерів ми вирішили присвятити викликам, які постали перед нашими виробники після підписання Україною угод viber image - 1про вільну торгівлю із рядом країн.

Особливо приємно, що цьогоріч до роботи конференції, вступивши в активний діалог із бізнесом, долучилась велика команда урядовців і особисто прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Упевнений, спільна робота влади та бізнесу за участі Торгово-промислової палати України - злагоджена та наполеглива - дозволить досягти дієвого результату на обраному шляху».

У роботі конференції бере участь делегація Кіровоградської РТПП на чолі з президентом Іриною Саєнко.

Прес-служба / 02.12.2016

 

" "