ProZorЗа інформацією Мінекономрозвитку українську електронну систему публічних закупівель ProZorro було визнано переможцем третьої щорічної премії ініціативи в сфері відкритого врядування Open Government Awards 2016. Оголошення переможців відбулося під час саміту Open Government Partnership (OGP Global Summit), що проходить в Парижі.

Премія відзначає громадські ініціативи, які використовують урядові дані для досягнення соціально важливих цілей. Автори ініціатив повинні були продемонструвати реальні результати прозорого використання урядових даних. Як зазначають організатори премії, система ProZorro «проливає світло на корупційні практики закупівель в Україні».

Другу премію Open Government Awards 2016 отримала платформа API Pemilu (Індонезія), яка централізує дані виборів для більшого залучення громадян і раціоналізації виборчого процесу. Володар третього місця - гондураська філія ініціативи Construction Sector Transparency Initiative (CoST), яка дозволяє краще контролювати витрати уряду на будівництво і інфраструктуру. Минулого року переможцем було визнано проект з Уругваю ("ATuServicio.uy", показники ефективності постачальників медпослуг). Друге місце посіла Індонезія (проект "Pencerah Nusantara"). А третє - Великобританія (проект “Neighborhood Planning”).

Нагадаємо, що в травні 2016 року на церемонії в Лондоні ProZorro отримала найвищу відзнаку в сфері публічних закупівель – міжнародну премію World Procurement Awards. Українська система також рекомендована як успішний зразок реформи публічних закупівель Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Наразі ведуться переговори з урядами інших країн щодо впровадження систем e-procurement на основі принципів і підходів ProZorro, за підтримки української команди розробників.

Прес-служба / 12.12.2016

" "