DSC 4091-19 січня в обласному центрі дали старт регіональному етапу Всеукраїнського дистанційного бізнес-турніру, який допомагає розкрити підприємницькі таланти серед молоді.

Змагання школярів Кропивницького у потужній симуляції підприємства ViAL+ проходять за підтримки управління освіти міської ради, Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати та народного депутата України Костянтина Яриніча.

289 учнів та 9 вчителів отримали в управління віртуальну компанію та позмагаються за її першість на ринку. Переможці регіонального турніру автоматично стають півфіналістами Всеукраїнського турніру.

Poster A3 Strategiya Kropyvnyckyj sСеред учасників цьогорічного турніру є і досвідчені, які пройшли через попередній Всеукраїнський турнір, і молоді, амбітні учасники.

У прес-конференції, присвяченій старту турніру, взяли участь начальник управління освіти обласного центру Лариса Костенко, президент КРТПП Ірина Саєнко, генеральний директор Компанії інтелектуальних технологій КІНТ Віталій Паздрій та голова міської організації БПП «Солідарність» Олександр Дануца.

Начальник міського управління освіти Лариса Костенко висловила сподівання на високі результати учасників з Кіровоградщини.

«Наші учні вже не вперше беруть участь у такому турнірі і ми очікуємо, що і цього року будуть добрі результати. А головне, діти отримують практичні навички в економічній освіті, що готує їх до дорослого життя», – зазначила посадовець.

У 2017 році найвідоміший український онлайн-турнір у середовищі бізнес-симуляції ViAL+ проходитиме для всіх. Про це повідомив генеральний директор Компанії інтелектуальних технологій КІНТ Віталій Паздрій.

DSC 4100-«Досвід проведення турніру показав організаторам дві важливі речі. Перша ‒ деякі юні учасники зі своїм рівнем практичного знання бізнес-процесів можуть конкурувати, навіть, із професіоналами. Друга ‒ бажаючих взяти участь у турнірі дуже багато, й деколи це не тільки школярі, а й студенти, молоді професіонали, батьки, вчителі та просто люди, що люблять економіку і цікавляться бізнесом», – наголосив Віталій Паздрій.

Президент КРТПП Ірина Саєнко, у свою чергу, запевнила організаторів і учасників у абсолютній підтримці турніру, назвавши її власною інвестицією в майбутнє України.

DSC 4114-«Сьогодні багато дітей мріють стати бізнесменами. І цей турнір – чудова нагода для талановитих дітей зробити свій перший крок у майбутнє, на шляху реалізації своєї мрії», – зазначила Ірина Саєнко під час свого вступного слова.

«Ми вирішили підтримати цей проект, тому що він потрібний та корисний. Адже Україна має єдиний шлях стати однією з провідних країн Європи та світу – це шлях інновацій в першу чергу і бізнесі. Впевнений, що учні та вчителі нашого міста матимуть гідні результати турніру», - наголосив Олександр Дануца - помічник народного депутата України Костянтина Яриніча.

Прес-служба / 23.01.2017

" "