made in belarusЗ 10 по 14 квітня в київському «Міжнародному виставковому центрі» відбудеться виставка білоруських виробників «Made in Belarus», покликана представити українському бізнесу потенціал білоруської економіки. Провідні білоруські компанії продемонструють свої розробки в сферах машинобудування і нафтохімії, транспорту і логістики, сільського господарства і продовольства, легкої промисловості і туризму.

Участь у виставці візьмуть такі компанії-флагмани в сферах машинобудування і промислового устаткування, як «БелАЗ», «АМКОДОР», «МАЗ», «МТЗ», «Гомсільмаш», «Білоруський металургійний завод», «Могильовліфтмаш», «БАТЕ», Рогачевський завод «Діапроектор», «Мінський вагоноремонтний завод», «Гомельський завод лиття та нормалей», «Могильовський металургійний завод», «Руденск», «Белкард», «Фармтехсервіс». На виставці будуть представлені зразки кар'єрної, сільськогосподарської, пасажирської та дорожньо-будівельної техніки, стартери і генератори для двигунів, охоронно-пожежні системи, оптичні прилади і деталі, автокомпоненти і світлотехнічні вироби для автотранспорту.

Нові моделі кухонної побутової техніки торгової марки «GEFEST» продемонструє «Брестгазоаппарат». Це газові, газоелектричні й електричні плити, вбудована техніка та очищувачі повітря.

«Гомельскло» запропонує широкий асортимент скляної продукції: безбарвне і прозоре листове скло великого формату, ламіноване (триплекс), енергозберігаюче і загартоване скло.

Нафтохімічну продукцію представлять підприємства концерну «Белнафтохім»: «Гродно Азот» (поліамідні нитки і композиційні матеріали), «Нафтан» (акрилові волокна, поліетилен, малотоннажна хімія), «Могильовхімволокно» (синтетичні волокна і нитки, поліефірні плівки, ПЕТ-преформи) , «Завод гірського воску» (парафін, захисний віск), «Гомельський хімічний завод» (змішані добрива), «Мозирський нафтопереробний завод» (паливо, бітуми), «БНХ Україна» (мінеральні добрива, нафтопродукти), «БНК Україна» (нафтопродукти). Легкові та вантажні шини, що володіють ресурсозберігаючої технології, представить «Белшина».

Хімічні засоби для захисту рослин, органомінеральні добрива і торф'яні живильні ґрунти запропонують підприємства «Август-Бел», «Біохім» та «Зеленоборське».

Моделі інноваційного транспорту представить «Белтранснет». Рух в надземній транспортній системі організовано за допомогою підвісних колій, а швидкість рухомого складу може досягати 500 км/год.

Вироби медичного призначення запропонують компанії «ГалтеяФарм» та «МИЗ Медбелрос»: рукавички, бинти, скальпелі, стетоскопи, лікувальні пластирі-пов'язки, стоматологічні інструменти.

Широкий асортимент декоративної косметики та косметики для догляду, а також низку професійних засобів для салонів краси продемонструють найбільші косметичні підприємства Білорусі – «Беліта» й «Вітекс».

Вироби з льону й трикотажу представлять швейні фабрики «8 березня» та «Оршанський льонокомбінат». Це чоловічі й жіночі моделі повсякденного одягу, одяг для дітей, текстиль, товари для новонароджених. Широкий асортимент панчішно-шкарпеткових виробів запропонує компанія «Конте Спа».

Нову лінійку жіночих і чоловічих сумок, рюкзаків, портфелів, валіз, портмоне з натуральної шкіри і штучних матеріалів продемонструє «Галантея».

Також на виставці «Made in Belarus» у Києві буде широко представлені білоруські виробники продуктів харчування і напоїв. У заході візьмуть участь «Дятловський сироробний завод», «Щучинський маслосирзавод», «Слуцький комбінат хлібопродуктів», «Новобілицька комбінат хлібопродуктів». Білоруські компанії представлять сири, вершкове масло, борошно і напівфабрикати, вівсяні каші і пластівці під широко відомими в Білорусі і за кордоном брендами.

Нові для українського ринку вина і міцні алкогольні напої продемонструє «Мінський завод виноградних вин».

Національний парк «Біловезька пуща» запропонує широкий спектр послуг з організації рекреаційного відпочинку: піші та велосипедні екскурсії по реліктовим лісам, відвідування Музею природи, Кам'янецької вежі XIII століття, резиденції білоруського Діда Мороза і міні-зоопарку, відпочинок в готельному комплексі.

Виставка «Made in Belarus» в Києві буде супроводжуватися діловою програмою, що включає галузеві презентації білоруських підприємств. Ключовим заходом ділової програми стане конференція «Україна-Білорусь: перспективи співробітництва», яка відбудеться 10 квітня. У заході візьмуть участь представники державних відомств двох країн, а також Торгово-промислової палати України та Білоруської торгово-промислової палати.

Організатором виставки білоруських виробників «Made in Belarus» у Києві є Білоруська торгово-промислова палата. Оператором виступає виставкове унітарне підприємство «Белінтерекспо» БелТПП. Захід проводиться за підтримки Посольства Республіки Білорусь в Україні, Торгово-промислової палати України, державних органів та бізнес-асоціацій двох країн.

Подробиці: www.mib.by.

" "