Близько двадцяти власників бізнесу, засновників та директорів компаній, а також менеджерів по роботі з персоналом взяли участь в одноденному тренінгу «Ефективна структура управління в підприємствах малого та середнього бізнесу», який пройшов 22 березня 2017 року у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.

2017-03-22-IFC 1Захід організували Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC) та Кіровоградська РТПП. В його основу покладена унікальна фірмова методика, розроблена фахівцями Корпорації. А в якості тренера організатори запросили провідного спеціаліста IFC з корпоративного управління Сергія Бабаларова, який має багаторічний практичний досвід роботи корпоративним юристом.

Під час свого вітального слова президент КРТПП Ірина Саєнко зауважила, що даний захід є черговим кроком на шляху співпраці Палати та IFC, метою якої є розвиток бізнесу в регіоні, побажала учасникам плідної роботи та наголосила на тому, що подібні тренінги будуть проходити в КРТПП й надалі.

Тренінг проходив у форматі презентацій та роботи з практичними прикладами. Його програма охоплювала нагальні питання малого та середнього підприємництва (МСП).

2017-03-22-IFC 2Учасникам представили спеціальну матрицю еволюції системи корпоративного управління, а також практичні рекомендації та набір рішень, за допомогою яких можна швидко й ефективно вплинути на систему управління компанії. Крім того, учасники отримали можливість визначити рівень свого підприємства, що, за потреби, дозволить формувати план подальших дій.

На питаннях вимог інвесторів щодо ефективної системи управління, а також матриці управління МСП зупинилися під час першого модуля тренінгу.

Другий модуль присвятили роботі з так званими «больовими точками» МСП. Зокрема, внутрішньому контролю, мотивації та утриманню персоналу, ризику ключового персоналу та плануванню наступництва.

Прийняттю стратегічних та управлінських рішень був присвячений третій робочий модуль заходу. Говорили про ухвалення управлінських рішень, зовнішніх радників і консультаційну раду, раду директорів, а також питання, які потребують особливої уваги. Наприклад, сімейний бізнес.

2017-03-22-IFC 6Після розгляду питань першого модуля Сергій Бабаларов навів ситуативний приклад, пов’язаний з темою тренінгу, та запросив учасників до його обговорення. Завершилося обговорення вже під час заключного, четвертого модуля. Після обговорення учасники й отримали інструкції для використання інструменту самодіагностики. Окремий час присвятили індивідуальній роботі з розглянутими інструментами.

Після закінчення тренінгу всі його учасники отримали відповідні сертифікати.

2017-03-22-IFC 32017-03-22-IFC 4

2017-03-22-IFC 72017-03-22-IFC 8

 Прес-служба / 22.03.2017

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "