26 лютого у Кіровоградській РТПП завершився офлайн тренінг з питань публічних закупівель.

2702 1У навчаннях взяли участь 13 представників підприємств та організацій області, які у подальшому представлятимуть свої установи на торговельних майданчиках Prozorro.

Традиційним коучем стала віцепрезидент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, магістр права, досвідчений тренер-практик у сфері публічних закупівель Людмила Солонар.

Особливу увагу, відповідно до карантинних вимог, приділи здоров’ю учасників. Проведено температурний скринінг, обов’язковим був масковий режим та використання дезінфікуючих засобів. А під час перерв навчальна аудиторія прибиралася та провітрювалася.

2702 2Учасники тренінгу розглянули основні положення Закону України «Про публічні закупівлі», види процедур закупівель та підстави для їх застосування, функції уповноваженої особи та особливості її діяльності. Йшлося й про тендерну документацію, особливості та вимоги до її складання і порядку затвердження. Особливе місце серед тем, що розглядались під час тренінгу було відведено відповідальності у сфері публічних закупівель, функціям і повноваженням Антимонопольного комітету та судовій практиці у сфері публічних закупівель.

2702 3Нововведенням нинішнього тренінгу став виступ юрисконсульта КРТПП Геннадія Щербака, який детально розповів про форс-мажорні обставини, що виникають у господарській діяльності та переваги зазначення таких обставин у договорах.

Наприкінці занять усі їх учасники отримали методичні матеріали та рекомендації щодо проведення та участі у публічних закупівлях. А за підсумками тренінгу – відповідні сертифікати.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "