Українська ІТ-галузь є одним із пріоритетних секторів Експортної стратегії України. Вона є другим експортним напрямком в Україні за об’ємом притоку іноземної валюти - $4,5 млрд в 2018 році. ІТ-сфера налічує близько 180 тис. високопрофесійних фахівців і більше 4 тис. технологічних компаній за даними DOU.ua станом на кінець 2018 року.

В рамках виконання Експортної стратегії України Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у співпраці з бізнесом та Міжнародним торговельним центром (ІТС)  за підтримки уряду Німеччини провело дослідження для розробки секторальної стратегії розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в 2019-2023 роках.

Ознайомитись із результатами дослідження можна тут.

Серед стратегічних завдань підтримки української ІТ-галузі, зафіксованих у проекті Експортної стратегії, є розбудова зручної для користування екосистеми підтримки виробників ІТ-продуктів та послуг, посилення національної та міжнародної впізнаваності української ІТ-індустрії для просування України як привабливої локації для інвесторів, а також для розширення можливостей експорту ІТ-послуг та продуктів.

Мінекономрозвитку спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) створили і запустили платформу TechUkraine, що створює можливості для комплексної підтримки та промоції українського ринку ІТ через посилення співпраці та координації на її базі між усіма зацікавленими сторонами.  

Платформа TechUkraine є компонентом реалізації секторальної стратегії розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.

Платформа TechUkraine надає можливості обміну знаннями про стартап екосистеми світу, щодо створення нових ініціатив в Україні та кооперації вже наявних. Зокрема, вона надасть доступ українським компаніям і стартапам до мережі потенційних партнерів з інших країн світу, а також до бази даних найкращих світових зразків і практик ведення технологічних бізнесів. 

Ознайомитись із можливостями платформи ви можете  тут.

TechUkraine інформаційно підтримуватиме та супроводжуватиме на міжнародному рівні заходи ІТ-сектору, організовані в Україні, а також міститиме великий каталог ІТ-компаній України та світу.

Оператором платформи буде ГО “TechUkraine”, яка окрім того, буде займатись підготовкою “стартапів” до виходу на зовнішні ринки та реалізовувати інші ініціативи для підтримки українського ІТ сектору.

" "