В КРТПП говорили про законодавство та гнучкість роботи у сфері громадського харчування
Семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід», організований Мінагрополітики та департаментом агропромислового розвитку ОДА, відбувся 12 квітня 2018 року в регіональній торгово-промисловій палаті. Захід провели в рамках реалізації проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», що фінансується ЄС.
Учасниками семінару стали представники малого бізнесу, а також закладів громадського харчування. Присутніх ознайомили з новим харчовим законодавством та його вимогами до малого бізнесу та закладів громадського харчування, розповіли про НАССР, логічну послідовність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, а також про можливості застосування гнучкого підходу у відповідних сферах діяльності.
Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» учасникам заходу презентував його керівник Тоні Віл.
Подібні семінари пройдуть в усіх областях України.
Інформаційна довідка:
HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках) – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.
Як відомо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Крім того, 21 грудня 2017 року було ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», що вступає в дію з січня 2020 року, відповідно до якого вимоги щодо впровадження системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів.
Прес-служба / 12.04.2018.