Зокрема, як зазначив, Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс у своєму зверненні до бізнес-спільноти, його країна готова спрямувати інвестиції в українські проекти в науковій сфері. В свою чергу, міністр енергетики, торгівлі, промисловості та туризму Республіки Кіпр Йоргос Лаккотрипіс відзначив досягнення України у розвитку ІТ-сфери й анонсував створення на Кіпрі науково-технічного парку.

11 грудня 2015 року у Торгово-промисловій палаті України відбувся українсько-кіпрський бізнес-форум. Захід організовано Торгово-промисловими палатами України та Кіпру. Перед бізнес-спільнотою в рамках форуму виступив Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс, який перебував в Україні з офіційним візитом.

"Для нас велика честь вітати Президента Республіки Кіпр на бізнес-форумі в Торгово-промисловій палаті України. Впевнений, що така увага з боку керівника цієї європейської держави до активізації розвитку торговельно-економічних зв’язків між нашими країнами надасть їм новий потужний поштовх", – зазначив Геннадій Чижиков, вітаючи Нікоса Анастасіадіса. Президент ТПП України також окреслив найперспективніші галузі економіки для іноземних інвестицій в Україні. За його словами, це, зокрема, сільське господарство та переробна промисловість, енергетика й енергозбереження, фармацевтика та надання медичних послуг, транспортне й енергетичне машинобудування, легка та взуттєва промисловість.

Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс звернувся до бізнес-спільноти України, зазначивши, що приїхав до України із потужною бізнес-делегацією, щоб розпочати нову еру співробітництва між нашими країнами.

"Я запрошую всіх вас визначити нові бізнес-ініціативи для майбутньої співпраці – мій уряд сприятиме всім таким ініціативам і зробить усе заради того, щоб зміцнити нашу економічну співпрацю. Кіпр зараз стає сильнішим після кризи – ми відновились швидше, ніж прогнозували. Зараз є прогноз на зростання ВВП на 1,5% на 2015–2016 роки", – сказав Президент.

Також Президент Анастасіадіс зазначив, що його країна готова спрямувати інвестиції в українські проекти в науковій сфері та відзначив тенденцію зростання у туристичній сфері. Цього року 50 тис. українців відвідали Кіпр і це на 22% більше, порівняно з попереднім роком.

Міністр енергетики, торгівлі, промисловості та туризму Республіки Кіпр Йоргос Лаккотрипіс розповів про безпрецедентну кризу, яку пережив Кіпр у 2013 році. Вона поставила під удар банківський сектор країни. Проте, за його словами, на сьогодні ситуація стабілізувалась, і це підтверджують прогнози міжнародних фінансових організацій на 2016 рік.

Окремою сферою інтересу з боку Республіки є наука та технології. За словами міністра, для того, аби сприяти науковій діяльності та дослідженням, уже в грудні цього року Уряд Кіпру планує створити в своїй країні науково-технічний парк.

У цілому ж форум показав, що українські підприємці бачать великий потенціал у розвитку співпраці з Кіпром, який є значним фінансовим і торговельним центром, особливо в сфері взаємних інвестицій. Наступний українсько-кіпрський бізнес-форум вже заплановано у Києві та Львові на квітень 2016 року.

 SIN1393   SIN1319    SIN1577    SIN1504

 SIN1662    SIN1501    SIN1671    SIN1697

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "