У Кіровоградській РТПП відбулася нарада з питань розвитку туристичного та інвестиційного потенціалу Кіровоградської області.

2007 9У нараді взяли участь голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна, президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського Валентина Животовська, посадові особи місцевого самоврядування та обласної державної адміністрації, представники бізнесу.

Звертаючись до присутніх голів територіальних громад, президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко зазначила, що сьогодні саме від керівників місцевого рівня залежить розвиток території.

«Не випадково, місцем нашої зустрічі стала Кіровоградська торгово-промислова палата. Ми є містком між бізнесом і владою, висловлюємо інтереси бізнесу, який здатний інвестувати в розвиток, наповнити бюджет громади та створити нові робочі місця для її жителів… Шановні голови територіальних громад, сьогодні ви головна рушійна сила в розвитку області. Від вас і ваших ініціатив залежить створення сприятливого бізнес-клімату, розвитку територій», - зазначила вона.

2007 5Під час наради директор ОУНБ ім. Чижевського Валентина Животовська презентувала проєкт, ініційований та розроблений бібліотекою Чижевського спільно з КРТПП «Туристичні магніти. Мандруй Кіровоградщиною». Проект здатний покласти початок успішному розвитку туристичної галузі, дати поштовх розвитку малого і середнього бізнесу, створити нові робочі місця, і, що важливо, дозволить прищепити молоді любов до рідного краю.

За словами Валентини Животовської, ініціатори проєкту, до 30-ти річчя Незалежності України, відібрали 30 туристично привабливих об’єктів області. Кіровоградська РТПП розробила магніти із зображеннями туристичних локацій та елементом брендування Кіровоградщини. Вони пропонуватимуться відвідувачам туристичних об’єктів, як сувенірна продукція. Проєкт є постійно-діючим, не має терміну завершення, а кількість магнітів з кожним роком буде збільшуватись.

«Місяць тому провели перший туристичний форум на Кіровоградщині, а сьогодні - нараду з питань туристичного та інвестиційного розвитку. Рада, що в регіоні робота в цьому напрямі активізувалась. Щоб про нас почули, маємо бути найкреативнішими. Брати людей за руку й розповідати, як у нас чудово», - зазначила голова ОДА Марія Чорна.

2007 1Серед інших питань, керівники територіальних громад області заслухали інформацію про можливості залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги. Зокрема про інвестиційну привабливість територіальних громад доповів керівник Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області Олександр Гавриленко. Про можливості грантового фінансування йшлося у доповідях голови ГО «Стратегія майбутнього», керівника НКП «Горизонт Європа ЕІС» Тетяни Котенко та представниці обласної бібліотеки ім. Євгена Маланюка Христини Корінь. Про історико-краєзнавчі видання, як чинник збільшення туристичної та інвестиційної привабливості території розповів директор Регіонального центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань Кіровоградської обласної ради Борис Шевченко. Йшлося й про додержання санітарної безпеки, з цього питання доповідав перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в області Андрій Багрій.

Підводячи підсумки наради, голова обласної ради Сергій Шульга заявив, що обласна рада готова сприяти розвитку туризму в області та порадив активніше залучати грантову допомогу на розвиток територіальних громад: «Кожному керівнику громади рекомендую знайти людину, якій буде надано повноваження для роботи з інвестиціями. Ми готові провести для них навчання з написання грантів», - зазначив він.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "