19 серпня в Україні відзначатимуть День пасічника та яблучний спас. Організацію заходів, приурочених до свят обговорювали сьогодні в ОДА під час засідання обласного оргкомітету з питань виставкової діяльності.

27072021 1Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Сергій Шеремет зазначив, що основним питанням для обговорення є організація у серпні виставки-ярмарку виробів з меду «KROPhoney fest» та однойменного форуму пасічників, проведення яких ініціює Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата.

«Вважаємо що цей захід є справді важливим для розвитку області, тож обласна державна адміністрація підтримує таку ініціативу та готова включитися у роботу, всебічно сприяти організації свята», - зазначив посадовець.

«Чотири роки поспіль КРТПП була учасником проєкту «ЕU4Business», у рамках якого ми щороку проводили форум пасічників. Минулого року до форуму додалася й виставка-ярмарок «KROPhoney fest». Основною метою заходу було визначено не стільки продаж продукції, скільки презентація та підтримка компаній, основним напрямком яких є виробництво меду та виробів з нього. «KROPhoney fest» - це не просто продажі, це можливість показати свою продукцію на загал, найширша медійна підтримка діяльності медового бізнесу», - зауважила президент КРТПП Ірина Саєнко.

Детальні пропозиції щодо проведення цьогорічного «KROPhoney fest» представив начальник управління зовнішньоекономічної діяльності КРТПП Сергій Крамарчук. Зокрема, палатою було запропоновано проведення медової виставки та форуму пасічників на базі КРТПП, додержання карантинних заходів безпеки, облаштування зовнішніх майданчиків для виставки-ярмарку, організації тематичних фотозон, майстер-класів та розваг для дорослих і дітей.

Під час обговорення концепції ярмарку учасники засідання внесли низку слушних зауважень. Зокрема, відомий в області пасічник Костянтин Козирєв озвучив позицію щодо ймовірної зміни назви виставки-ярмарку, запропонував запросити до участі у форумі фахівців, що мають авторитет серед бджолярів з усієї України, вніс низку пропозицій щодо організації виставки-ярмарку.

Найгострішим виявилося питання місця проведення виставки-ярмарку. Директор департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Ніна Рахуба запропонувала провести ярмаркову частину заходу на площі перед міськрадою, уточнивши, що захід буде спрямований не стільки на презентацію виробників, скільки на продаж товарів. Лунали й інші пропозиції.

За результатами обговорення учасники засідання вирішили більш детально проаналізувати питання місця проведення ярмарку, а кінцеве рішення вирішили прийняти 29 липня, під час наступного засідання оргкомітету.

27072021 227072021 327072021 4 27072021 5 27072021 6

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "