За підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» представники бізнесу Кіровоградщини обговорювали правові аспекти господарювання у зовнішньоекономічній діяльності.

2411 1Спікеркою заходу стала практикуючий адвокат Анастасія Зоц, яка має досвід проведення понад 150 семінарів та консультацій для власників бізнесу, захищає інтересів фізичних та юридичних осіб в усіх судових інстанціях, у тому числі у Верховному суді України, органах слідства.

Понад 2 години учасники зустрічі обговорювали правові питання діяльності експортоорієнтованого бізнесу.
 
З представниками МСП обговорили актуальні питання правового забезпечення господарської діяльності, розповіли про нормативно-правову документацію, що необхідно використовувати в процесі провадження господарської, в тому числі зовнішньоекономічної діяльності. Ознайомили із питаннями відповідальності субʼєктів господарювання у сфері зовнішньоекономічної діяльності: підставами притягнення, процедурними особливостями, вимоги про надання документів та тимчасовим доступом.
 
Семінар став важливою платформою для обговорення правових питань зовнішньоекономічної діяльності. Його учасники зійшлися на думці, що подібні заходи позитивно впливають на розвиток малого і середнього бізнесу та зміцнює економіку країни у складний для неї час.
 
Захід проводився у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті у межах проєкту «Посилення ефективності маркетингу та підвищення конкурентоспроможності МСП». Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.
2411 22411 32411 42411 6

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "