Сьогодні на базі члена КРТПП ПАТ «НВП «Радій» відбувався І обласний туристичний форум «Внутрішній та в'їзний туризм. Реалії та можливості сьогодення. Перспективи розвитку"

24062021 2Участь у форумі взяли голова ОДА Марія Чорна, голова обласної ради Сергій Шульга, президент КРТПП Ірина Саєнко, голови територіальних громад області, представники туристичних компаній, власники локального бізнесу. В онлайні до проведення форуму приєднались заступник Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк та голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів.

Під час відкриття форуму голова ОДА Марія Чорна наголосила: регіон має потужні можливості для того, щоб стати впізнаваним не лише на території України, а й на міжнародному рівні. Вона також відзначила високе значення Кіровоградської РТПП для розвитку області та акцентувала увагу на успішній співпраці палати і обласної влади у формуванні обласних програм та проєктів.

24062021 8В продовження форуму відбулася презентація нещодавно збудованого, але вже відомого на Кіровоградщині парку-готелю «Скіфія». Розповідав про нове місце відпочинку давній партнер і член Президії КРТПП, відомий в Україні та за її межами підприємець і меценат Євгеній Бахмач: «Усі споруди «Скіфії» є унікальними та неповторними. Висаджено сотні дерев, збудовано штучні водойми та фонтани», - наголосив він. Загальна вартість парку-готелю, за словами Євгенія Бахмача перевищує 2 мільярди гривень.

У рaмкaх форуму було проведено низку панельних дискусій з питaнь зaконодaвчого врегулювaння сфери туризму та культурно-туристичного потенціaлу громaд, діджиталізації та цифрової трансформації туристичної галузі, шляхів кластеризації креативних та культурних індустрій.

24062021 10Одним із спікерів форуму стала віцепрезидент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Людмила Солонар. Вона, зокрема, висловила бачення команди КРТПП щодо шляхів розвитку туристичної сфери регіону та наголосила на можливостях палати утворити відповідний кластер, об’єднати зусилля підприємств туристичної галузі з метою підвищення туристичної привабливості Кіровоградщини. «Розвиток в’їзного туризму є позитивним фактором розвитку бізнес-середовища та території області в цілому… Сьогодні ми маємо можливість розвивати кластери в аграрному туризмі, пізнавально-культурному туризмі, рекреаційному туризмі. Ми готові налагоджувати комунікації між будь-якими підприємствами, що дотичні до туристичної сфери!», - наголосила вона.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "