sgtehnikaУкраїнський виробник потребує надійної сільськогосподарської техніки для підвищення продуктивності та збільшення вкладу сільського виробника у ВВП України. Про це заявив Джейсон Гейссар Президент Structured Trade Finance Corporation (STFC) на зустрічі з Тарасом Кутовим Міністром аграрної політики та продовольства України.

В ході зустрічі йшлось про доступну сільгосптехніку для українського споживача. Це можна досягти шляхом спільного проекту продажу та купівлі вживаних комбайнів та тракторів зі США та ЄС «Supply of Pre-owned Agricultural Equipment to Ukraine» («Поставка вживаного сільськогосподарського обладнання для України» - ред.)

Джейсон Гейссар відмітив, що у проекті візьмуть участь такі всесвітньо відомі компанії, як John Deer, CNH, Claas. Представник американської сторони наголосив: «Поставка обладнання буде проходити від прямих дилерів. Уживанні сертифіковані комбайни того ж бренду та потужності коштуватимуть половину, чи навіть менше, ніж нові. Якісне технічне обладнання допоможе збільшити продуктивність сільського виробника та об`єми експорту до європейських країн».

«Підтримка малого та середнього фермерства - головне завдання для Мінагрополітики. Сьогодні вони не мають коштів на самостійне придбання дорогої та більш якісної техниіки. Тому одним з гарних рішень є спільна розробка лізингової системи», - підкреслив Тарас Кутовий.

Довідково: У структурі машинно-тракторного парку аграрних підприємств, особистих селянських та фермерських господарств трактори (309 тис. од.) складають: 80 % вітчизняного виробництва та країн СНД; 1,7% компанії «Джон-Дір» ; 1,1 % - Кейс; 0,3 % - Клаас; 5,1% - YTO, Фотон (Китай) та інші. Майже 80 відсотків з наявних технічних засобів відпрацювали амортизаційний термін. Міністерством аграрної політики та продовольства України протягом 2013–2016 років здійснюється супроводження ряду інвестиційних проектів з налагодження виробництва сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняними підприємствами сільськогосподарського машинобудування із залученням інвестицій, в тому числі іноземних.

Прес-служба / 27.07.2016

 


" "