У Кіровоградській РТПП відбулося дводенне навчання з питань публічних закупівель.

04072022 1У навчаннях взяли участь 5 представників підприємств та організацій області, які у подальшому представлятимуть свої установи на торговельних майданчиках Prozorro.Традиційним коучем стала віцепрезидент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, магістр права, досвідчений тренер-практик у сфері публічних закупівель Людмила Солонар.

Учасники тренінгу розглянули основні положення Закону України «Про публічні закупівлі», види процедур закупівель та підстави для їх застосування, функції уповноваженої особи та особливості її діяльності. Йшлося й про тендерну документацію, особливості та вимоги до її складання і порядку затвердження. Особливе місце серед тем, що розглядались під час тренінгу було відведено відповідальності у сфері публічних закупівель, функціям і повноваженням Антимонопольного комітету та судовій практиці у сфері публічних закупівель.

Особливу увагу, здійснення публічних закупівель в умовах військового стану. Людмила Солонар детально розповіла про особливості дії нормативно-правових актів в умовах воєнного стану, зокрема наголосила, що спрощений порядок закупівель не може використовуватись до усіх без виключення закупівель.

Віцепрезидент КРТПП нагадала, що палата готова надати будь-яку консультаційну допомогу з питань публічних закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти через систему PROZORRO, в тому числі надати онлайн допомогу у здійсненні закупівель чи вирішення питань пов’язаних із ними.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "