5 липня у змішаному режимі відбулося засідання Президії Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

507 1Під час засідання президент КРТПП Ірина Саєнко розповіла членам Президії про діяльність палати у першому півріччі 2022 року: «Незважаючи на важкі часи, КРТПП не зупинялась та працювала на потреби бізнесу… Відповідно до нових реалій ми швидко перебудували свою роботу та майже у повному складі зберегли колектив, жоден фахівець не залишив країну, усі працювали у режимі 24/7!», - наголосила вона.

Справді, за умов воєнного стану, робота КРТПП не зупинялась ні на хвилину. У переддень широкомасштабного наступу було завершено проєкт «Діловий Кропивницький онлайн» (BusinessKrop-online), а веб-сайт, що є безкоштовним для бізнеса м. Кропивницького було передано міській владі.

Основною тенденцією 2022 року став пошук нових партнерів та ринків збуту для виробників – членів палати.

Вже сьогодні палата працює над організацією участі п’яти підприємств регіону в Агропромисловій виставці «RIGA FOOD 2022», що відбудеться у м. Ризі (Латвія) у вересні цього року.

В умовах війни підприємствам – членам КРТПП пропонується низка послуг, серед яких розміщення інформації про експортні можливості у каталозі українських експортерів, розсилка комерційних пропозицій заінтересованим закордонним компаніям через представників ТПП України, участь у програмі CzechTrade, що діє за підтримки Уряду Чехії тощо.

507 2З метою пошуку нових можливостей регіонального співробітництва КРТПП стала активним учасником програми твінінг зустрічей, організованих ТПП України, у рамках якої вже відбулися онлайн бізнес-конференції з представниками Німеччини, Чехії, Іспанії, Латвії, Туреччини.

Приділяється увага і розширенню сфери діяльності підприємств – членів палати, зокрема, за сприяння профільного департаменту обласної військової адміністрації для аграріїв області було організовано презентацію обладнання для переробки та пакування агропродукції, зібраної на ланах Кіровоградщини. А у рамках програми сільськогосподарських дорадчих послуг на окремих підприємствах розпочато впровадження системи НАССР.

Йшлося й про надання традиційних послуг палати: сертифікації товарів, штрихового кодування товарів, проведення експертиз, засвідчення форсмажорних обставин, перекладів на різні мови, діяльності у сфері публічних закупівель, інших послуг.

За результатами засідання, Президія Кіровоградської РТПП визнала діяльність палати задовільною. Крім того, члени Президії погодили вступ до КРТПП нового члена – селянське фермерське господарство Лісового Сергія Леонідовича.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "